of:
home
zoeken
spoorkaart
spoorlijnen
tijdlijn
typen stations
reisplanner
nieuws
agenda
te koop
bronnen
links
literatuur
FAQ
contact
gastenboek
inloggen
overig
© disclaimer

Plaats een opmerking bij station Utrecht Centraal

Op de pagina kunt u een opmerking of herinnering insturen aan station Utrecht Centraal die wordt toegevoegd aan de pagina.

Natuurlijk wordt je opmerking pas zichtbaar nadat de webmaster er zijn goedkeuring aan heeft gegeven. In de regel is dit binnen enkele uren.

Oorspronkelijke reactie:
Sjoerd Eeftens (11 jan 2009)
Spoor 7 was ooit spoor 1, juist voor het stationsgebouw, toen de huidige sporen 4 en 5 nog niet waren doorgetrokken naar de oostzijde. De huidige sporen 1, 2 (later aangelegd) en 3, 4 en 5 waren toen de buurtsporen. Het was de bedoeling om spoor 6 later aan te leggen en dan ook hier een driesporige perronbak te hebben (6,7,8) net als de huidige sporen 9,10,11. Het aanleggen van spoor 6 is tot nu toe niet goed mogelijk omdat er zich nog oude kapspanten van de voormalige perronkap aan de westzijde bevinden. Het plateau boven de sporen en de trappartijen laten de aanleg wel toe en dit is ook nog steeds de bedoeling.
reactie webmaster: Aha, dat is nog eens een goede uitleg. Nu snap ik het ook, dat geeft meteen een andere reden waarom spoor 6 ontbreekt. dat moet nog worden aangelegd.

naam:
e-mail:
(toon mailadres niet op de site)
los deze som op **
Uw opmerking of vraag:

* verplicht veld
** omdat er blijkbaar nogal veel spam op dit formulier wordt ingevuld (die ik dan handmatig moet verwijderen) moet je deze eenvoudige som oplossen om te tonen dat je geen spam robot bent.
N.B. Voor diegenen onder jullie die niet zo'n ster in rekenen zijn: het antwoord is dus 2.

Ga terug naar de vorige pagina