of:
home
zoeken
spoorkaart
spoorlijnen
tijdlijn
typen stations
reisplanner
nieuws
agenda
te koop
bronnen
links
literatuur
FAQ
contact
gastenboek
inloggen
overig
© disclaimer

Plaats een opmerking bij station Schiedam Centrum

Op de pagina kunt u een opmerking of herinnering insturen aan station Schiedam Centrum die wordt toegevoegd aan de pagina.

Natuurlijk wordt je opmerking pas zichtbaar nadat de webmaster er zijn goedkeuring aan heeft gegeven. In de regel is dit binnen enkele uren.

Oorspronkelijke reactie:
Arjan Krabbenbos (9 mei 2009)
Sinds 1998 heet dit station Schiedam Centrum, wat sinds november 2002 ook de metro van de Calandlijn ontvangt. In 2012 wordt het metronetwerk weer verder uitgebreid,want dan is de voormalige NS-lijn naar/van Hoek van Holland getransformeerd van spoor naar metrolijn. Het spoor naar Delft wordt eindelijk viersporig voltooid rond het jaar 2016 wanneer de Delftse spoortunnel gereed is. De naam Schiedam- Rotterdam West zoals het station voor 1998 heette had te maken met de internationale boottreinen van/naar Hoek van Holland van/naar Duitsland/Rusland/Denemarken. Aangezien de treinen van de verbindingsbaan gebruik maakten om naar/van Utecht naar/van Schiedam , werd tijdrovend kopmaken te Rotterdam CS voorkomen. Omdat Schiedam minder bekend is bij de gemiddelde buitenlander en omdat Schiedam grenst aan de stad Rotterdam werd er speciaal voor de internationale reizger de toevoeging Rotterdam West bedacht.Na 1993 zijn de internationale treinen opgeheven en werd dit station een halte voor enkel binnenlandse treinen. Wel hebben ze de boottrein naar Amsterdam C. nog enkele jaren gehandhaaft, in de laatste jaren van zijn bestaan zelfs als vleugeltrein wat gesplitst/gecombineerd werd aan de IC van/uit Vlissingente Rotterdam Centraal.
reactie webmaster: ja dat zeg ik in een reply op je vorige bericht ook, dat het niet 2002 was, maar 1998. Zie ook mijn reactie op andere berichten (ik vraag me trouwens af of dit mailadres wel klopt, want ik krijg nooit een reactie van je op mijn opmerkingen op jouw opmerkingen, dus als je dit leest, mail even terug). het verhaal van die boottreinen kende ik maar deels, maar dat heb je heel leuk uitgelegd, dank je wel.

naam:
e-mail:
(toon mailadres niet op de site)
los deze som op **
Uw opmerking of vraag:

* verplicht veld
** omdat er blijkbaar nogal veel spam op dit formulier wordt ingevuld (die ik dan handmatig moet verwijderen) moet je deze eenvoudige som oplossen om te tonen dat je geen spam robot bent.
N.B. Voor diegenen onder jullie die niet zo'n ster in rekenen zijn: het antwoord is dus 2.

Ga terug naar de vorige pagina