Geavanceerd
mobiel
spoorkaart
spoorlijnen
tijdlijn
typen stations
reisplanner
nieuws
bronnen
links
literatuur
FAQ
contact
gastenboek
inloggen
overig
© disclaimer

Plaats een opmerking bij station Rotterdam Alexander

Op de pagina kunt u een opmerking of herinnering insturen aan station Rotterdam Alexander die wordt toegevoegd aan de pagina.

Oorspronkelijke reactie:
Arjan krabbenbos (22 mei 2020)
De verbouwing van dit gecombineerde trein -en metrostation nadert zijn voltooiing. De nieuwbouw van dit Rotterdamse Intercitystation gaat ook in twee delen oen en dus niet in zijn geheel! dit komt doordat, ook hier Covid 19 of het Nieuwe Coronavirus roet in het eten op deze bouwplaats heeft gestrooid! Het eerste deel dat open gaat is op 2 juni 2020 en wel bij het treinperron richting Gouda-Utrecht en Mmmmmmmetroperron richting Binnenhof en Nesselaade. Dit is de Oost-ingang van dit station. De nieuwe West-ingang bij treinperron Rotterdam Centraal en metroperron richting Schiedam Centrum, Vlaardingen West en Hoek van Holland Haven zullen ongeveer een maand later dan ook echt open gaan. Dat is begin juli 2020 en dan zullen de huidige tijdelijke noodtrappen en liften naar de perrons worden afgebroken. Het nieuwe stationsgebouw biedt straks ook onderdak aan winkels zoals de AH to Go en een overdekte overstap tussen trein en metro en andersom. Bij het busstation en fietsenstalling bevindt zich ook een gratis kouswater tapkraan. Deze staan op meerdere (grotere) NS stations en hier kun je flesjes met vers drinkwater tappen en met je eigen fles onderweg lekker opdrinken. Wel zo fijn op warme zomer dagen en een goede en goedkope dorstlesser voor onderweg! Aan beide zijden van het nieuwe spoor/metrostation staat de stationsnaam met mooie witte letters en NS-vignet op de gevels gemonteerd!
reactie webmaster:

naam:
e-mail:
(toon mailadres niet op de site)
los deze som op **
Uw opmerking of vraag:

* verplicht veld
** omdat er blijkbaar nogal veel spam op dit formulier wordt ingevuld (die ik dan handmatig moet verwijderen) moet je deze eenvoudige som oplossen om te tonen dat je geen spam robot bent.
N.B. Voor diegenen onder jullie die niet zo'n ster in rekenen zijn: het antwoord is dus 2.

Ga terug naar de vorige pagina