Geavanceerd
mobiel
spoorkaart
spoorlijnen
tijdlijn
typen stations
reisplanner
nieuws
bronnen
links
literatuur
FAQ
contact
gastenboek
inloggen
overig
© disclaimer

Plaats een opmerking bij station Naarden- Bussum

Op de pagina kunt u een opmerking of herinnering insturen aan station Naarden- Bussum die wordt toegevoegd aan de pagina.

Oorspronkelijke reactie:
Luc Smink (11 mei 2012)
Het station Naarden Bussum krijgt veel aandacht op de website. Wat ontbreekt is het reisbureau in de hal van het station. Ontwikkeling van het reisbureau: In de jaren 1970/75 verkocht NS 5-daagse reizen naar o.a Texel. Hiervoor bestond veel belangstelling; voor de verkoop moest de klant naar het gewone plaatskaartenloket, wat voor de dagelijkse reiziger veel oponthoud veroorzaakte. Een oplossing werd gezocht door de verkoop via het loket buitenlandse plaatsbewijzen. Gezien de grote belangstelling voor deze reizen werd naar een alternatief voor de verkoop gezocht. Het loket "expresgoed", een aflopende zaak, werd omgedoopt tot vakantiereizen. De lokettist(e) abonnementen/buitenkandse reizen kreeg dit pakket er bij. Hiervoor werd het loket "xpresgoed" omgebouwd zodat er een werkruimte ontstond. Gezien de grote belangstelling voor deze reizen werd gezocht naar een betere serviceverlening. Een oplossing was een aparte verkoopruimte. Deze werd gevonden door een gedeelte van de bagage/expresgoed hal om te bouwen tot een reisbureau dat aan alle eisen voldeed. Het reisbureau werd officieel erkend. De vergunning werd op 16 september 1983 met de ingangsdatum van 1978 afgegeven met als beheerder dhr. L.Smink - groepschef Naarden Bussum. Helaas werd eind 1998 door NS-Travel besloten het reisbureau te sluiten i.v.m. gewijzigd beleid. Op de geplaatste foto op de website wordt de sluiting/verbouwing getoond. De bordjes info en bagage zijn nog zichtbaar.
reactie webmaster:

naam:
e-mail:
(toon mailadres niet op de site)
los deze som op **
Uw opmerking of vraag:

* verplicht veld
** omdat er blijkbaar nogal veel spam op dit formulier wordt ingevuld (die ik dan handmatig moet verwijderen) moet je deze eenvoudige som oplossen om te tonen dat je geen spam robot bent.
N.B. Voor diegenen onder jullie die niet zo'n ster in rekenen zijn: het antwoord is dus 2.

Ga terug naar de vorige pagina