of:
home
zoeken
spoorkaart
spoorlijnen
tijdlijn
typen stations
reisplanner
nieuws
agenda
te koop
bronnen
links
literatuur
FAQ
contact
gastenboek
inloggen
overig
© disclaimer

Plaats een opmerking bij station Enkhuizen

Op de pagina kunt u een opmerking of herinnering insturen aan station Enkhuizen die wordt toegevoegd aan de pagina.

Natuurlijk wordt je opmerking pas zichtbaar nadat de webmaster er zijn goedkeuring aan heeft gegeven. In de regel is dit binnen enkele uren.

Oorspronkelijke reactie:
Wie is de architect van het gebouw? (28 nov 2007)
ik zou graag de architect van het gebouw willen weten voor een schoolopdracht. zou u mij ook wat informatie kunnen toesturen? bij voorbaat dank. K. Duyndam
reactie webmaster: ik weet het niet, iemand anders? meer informatie dan hier staat heb ik niet voor je. een collega liefhebber meldt:

Margadant was idd in dienst van en huisarchitect bij de HIJSM, maar Enkhuizen is gebouwd door het departement Waterstaat, dus door architecten die onder de Rijksbouwmeester resorteerden. In die jaren heeft M.A. van Wadenoijen veel ontworpen voor de "3e Staatsaanleg" en hoewel het verder voor Enkhuizen niet bekend is, zou het best kunnen dat hij verantwoordelijk is voor het ontwerp van Enkhuizen en alle andere gebouwen aan de lijn Zaandam-Enkhuizen. Er is grote verwantschap tussen een aantal stations aan deze lijn en de in dezelfde tijd gebouwde stations aan de Maaslijn en Ressen=Bemmel - Amersfoort, waarvan deels wel vast staat dat deze door van Wadenoyen ontworpen zijn. Station Kesteren is in zijn detaillering bv ook verwant aan Enkhuizen.

naam:
e-mail:
(toon mailadres niet op de site)
los deze som op **
Uw opmerking of vraag:

* verplicht veld
** omdat er blijkbaar nogal veel spam op dit formulier wordt ingevuld (die ik dan handmatig moet verwijderen) moet je deze eenvoudige som oplossen om te tonen dat je geen spam robot bent.
N.B. Voor diegenen onder jullie die niet zo'n ster in rekenen zijn: het antwoord is dus 2.

Ga terug naar de vorige pagina