of:
home
zoeken
spoorkaart
spoorlijnen
tijdlijn
typen stations
reisplanner
nieuws
agenda
te koop
bronnen
links
literatuur
FAQ
contact
gastenboek
inloggen
overig
© disclaimer

Plaats een opmerking bij station Barneveld Noord

Op de pagina kunt u een opmerking of herinnering insturen aan station Barneveld Noord die wordt toegevoegd aan de pagina.

Natuurlijk wordt je opmerking pas zichtbaar nadat de webmaster er zijn goedkeuring aan heeft gegeven. In de regel is dit binnen enkele uren.

Oorspronkelijke reactie:
Victor Lansink (30 aug 2005)
Station Barneveld Noord is gelegen aan de op 3-10-1937 geopende verbindingsbaan tussen de spoorlijn uit de richting Ede en de spoorlijn richting Amersfoort. De halte werd geopend op 15-5-1938 en heette aanvankelijk Voorthuizen. Deze halte verving als het ware het op die datum voor reizigersvervoer gesloten station Barneveld-Voorthuizen aan de lijn Amf-Apd en de op 8-8-1937 gesloten stations Barneveld Kruispunt en Voorthuizen aan de lijn Nijkerk-Ede. De nieuwe halte Voorthuizen werd op 15-5-1939 omgedoopt tot Barneveld-Voorthuizen en op 31-5-1981 tot Barneveld Noord.
reactie webmaster:

naam:
e-mail:
(toon mailadres niet op de site)
los deze som op **
Uw opmerking of vraag:

* verplicht veld
** omdat er blijkbaar nogal veel spam op dit formulier wordt ingevuld (die ik dan handmatig moet verwijderen) moet je deze eenvoudige som oplossen om te tonen dat je geen spam robot bent.
N.B. Voor diegenen onder jullie die niet zo'n ster in rekenen zijn: het antwoord is dus 2.

Ga terug naar de vorige pagina