of:
home
zoeken
spoorkaart
spoorlijnen
tijdlijn
typen stations
reisplanner
nieuws
agenda
te koop
bronnen
links
literatuur
FAQ
contact
gastenboek
inloggen
overig
© disclaimer

Plaats een opmerking bij station Zelhem

Op de pagina kunt u een opmerking of herinnering insturen aan station Zelhem die wordt toegevoegd aan de pagina.

Natuurlijk wordt je opmerking pas zichtbaar nadat de webmaster er zijn goedkeuring aan heeft gegeven. In de regel is dit binnen enkele uren.

Oorspronkelijke reactie:
Michiel Kreuze (22 okt 2016)
Tot in de jaren '90 van de vorige eeuw hebben aan de achterzijde van het station nog de sporen gelegen. Naast het station zat een houthandel die ook het gebied achter het station had gehuurd en die vonden het niet nodig dat de sporen op hun terrein werden opgebroken. Het spoor tussen Doetinchem en Zelhem bleef tot 28 mei 1972 nog in gebruik (o.a. voor de bewuste houthandel, CLV (de co?peratieve lanbouwvereniging) en Vromen Papier). Al vrij snel na het opheffen van de bediening werd in 1976 de lijn en de aansluitingen naar Vromen en de CLV opgebroken. Het spoor achter het station, op het terrein van de houthandel, bleef dus liggen. Pas in de jaren '90, toen de houthandel verhuisde en het stationsgebied opnieuw werd ingericht zijn de sporen verdwenen. Ik weet nog dat de sporen werden opgebroken; ik woonde toen als klein kind met mijn ouders in een van de flats aan de Caenstraat in Doetinchem. Vanuit de woonkamer keek je precies op de voormalige spoorlijn en ik weet nog dat ik achterstevoren op de bank zat te kijken hoe iedere dag een sik met enkele platte wagens geduwd de lijn op ging vanuit Doetinchem en dan 's avonds weer terug kwam met spoorstaven en dwarsliggers. Net zolang tot uiteindelijk ook het spoor bij ons voor de deur definitief verdwenen was. Dat ik dat 40 jaar na dato nog steeds weet geeft wel aan wat voor een indruk dat toen op mij gemaakt heeft...
reactie webmaster:

naam:
e-mail:
(toon mailadres niet op de site)
los deze som op **
Uw opmerking of vraag:

* verplicht veld
** omdat er blijkbaar nogal veel spam op dit formulier wordt ingevuld (die ik dan handmatig moet verwijderen) moet je deze eenvoudige som oplossen om te tonen dat je geen spam robot bent.
N.B. Voor diegenen onder jullie die niet zo'n ster in rekenen zijn: het antwoord is dus 2.

Ga terug naar de vorige pagina