of:
home
zoeken
spoorkaart
spoorlijnen
tijdlijn
typen stations
reisplanner
nieuws
agenda
te koop
bronnen
links
literatuur
FAQ
contact
gastenboek
inloggen
overig
© disclaimer

Plaats een opmerking bij station Visvliet

Op de pagina kunt u een opmerking of herinnering insturen aan station Visvliet die wordt toegevoegd aan de pagina.

Natuurlijk wordt je opmerking pas zichtbaar nadat de webmaster er zijn goedkeuring aan heeft gegeven. In de regel is dit binnen enkele uren.

Oorspronkelijke reactie:
Willem Boorsma (14 okt 2010)
Op 4 juni 1988 werden bij Visvliet opnamen gemaakt voor de film: Points of View. De ondertitel van de film was: Dagboek van een Reiziger. Opzet van de filmmaker (de naam heb ik nooit geweten, Ruud Monster is dus best mogelijk) was om de tocht van een reiziger te filmen op zijn weg vanuit het dorp naar het station (in dit geval dus de halte) Visvliet). Dit moest worden uitgebeeld door 1000 personen, waarbij het de bedoeling was dat ieder zich moest gedragen als individueel persoon. Als spoorhobbyist wilde ik dit niet missen, en was dus een van de figuranten. Na een oproep in kranten e.d. kwamen 700 personen er op af. In optocht gingen we naar het spoor, waar we het perron goed vulden (het was in geen jaren zo druk geweest op station Visvliet). Voordat de trein zou aankomen werden eerst nog aanvullende opnamen gemaakt van een kudde koeien, met veedrijvers, die de overweg passeerden. De machinist van de trein is hopelijk wel op de hoogte geweest van dit gebeuren, zo niet dan zal hij zich wel achter het oor gekrabt hebben hoe hij zoveel reizigers zou moeten inladen. Gelukkig voor hem stapten er slechts weinig in. Als dank voor de deelname, kon er na enkele weken een mooie poster van dit gebeuren in het dorpshuis worden afgehaald. Die poster heb ik nog steeds in mijn verzameling. Helaas heb ik de film nooit gezien.
reactie webmaster: wat een leuk verhaal. dank voor het uitleggen.

naam:
e-mail:
(toon mailadres niet op de site)
los deze som op **
Uw opmerking of vraag:

* verplicht veld
** omdat er blijkbaar nogal veel spam op dit formulier wordt ingevuld (die ik dan handmatig moet verwijderen) moet je deze eenvoudige som oplossen om te tonen dat je geen spam robot bent.
N.B. Voor diegenen onder jullie die niet zo'n ster in rekenen zijn: het antwoord is dus 2.

Ga terug naar de vorige pagina