of:
home
zoeken
spoorkaart
spoorlijnen
tijdlijn
typen stations
reisplanner
nieuws
agenda
te koop
bronnen
links
literatuur
FAQ
contact
gastenboek
inloggen
overig
© disclaimer

Plaats een opmerking bij station Zandvoort dorp

Op de pagina kunt u een opmerking of herinnering insturen aan station Zandvoort dorp die wordt toegevoegd aan de pagina.

Natuurlijk wordt je opmerking pas zichtbaar nadat de webmaster er zijn goedkeuring aan heeft gegeven. In de regel is dit binnen enkele uren.

Oorspronkelijke reactie:
folkert bloeme (28 mei 2009)
Door de HIJSM werd in 1899 een halte/perron gebouwd zonder verdere faciliteiten. Dit zeer tegen de wil van het gemeentebestuur van Zandvoort. Vandaar dat men besloot om als gemeente in de nabijheid van het perron zelf een station te bouwen, dat in 1890 werd geopend. In 1896 werd besloten om het station te verkopen waarna het een vakantie- en herstellingsoord werd, Augusta. In 1903 werd er door de HIJSM een wachtruimte en bagagedepot op het perron gebouwd. Zie voor een mooie foto van zowel Augusta als het perron www.freewebs.com/wdrommel groet
reactie webmaster: dat het gebouw wat later augusta werd ook een stationsgebouw was geweest wist ik niet, en met mij veel meer mensen denk ik. interessant.

naam:
e-mail:
(toon mailadres niet op de site)
los deze som op **
Uw opmerking of vraag:

* verplicht veld
** omdat er blijkbaar nogal veel spam op dit formulier wordt ingevuld (die ik dan handmatig moet verwijderen) moet je deze eenvoudige som oplossen om te tonen dat je geen spam robot bent.
N.B. Voor diegenen onder jullie die niet zo'n ster in rekenen zijn: het antwoord is dus 2.

Ga terug naar de vorige pagina