of:
home
zoeken
spoorkaart
spoorlijnen
tijdlijn
typen stations
reisplanner
nieuws
agenda
te koop
bronnen
links
literatuur
FAQ
contact
gastenboek
inloggen
overig
© disclaimer

Plaats een opmerking bij station Leeuwarden

Op de pagina kunt u een opmerking of herinnering insturen aan station Leeuwarden die wordt toegevoegd aan de pagina.

Natuurlijk wordt je opmerking pas zichtbaar nadat de webmaster er zijn goedkeuring aan heeft gegeven. In de regel is dit binnen enkele uren.

Oorspronkelijke reactie:
Pieter Venema (11 nov 2010)
Het station van Sneek is wel als bouwplaat beschikbaar. Het zou mooi zijn als een dergelijke er ook voor Leeuwarden was.
reactie webmaster: zou dat misschien ook te maken hebben met het museum dat daar gevestigd is. het lastige van leeuwarden is welke periode je moet nemen. beeld je het gebouw uit zoals het in het begin was, dan lijkt het op harlingen en zal niemand het meer herkennen als leeuwarden, maar als je het nabouwt zoals het nu is is het niet echt representatief. bovendien is natuurlijk de overkapping aan de perronzijde een belangrijk element, maar hoe ga je dat doen? misschien moet je het de mensen van peArd maar eens vragen, of anders zelf aan het knutselen gaan. Van Bergentheim bestaat ook niets, maar ik heb zelf een schaalmodel in elkaar geknutseld op basis van foto's. Je kunt bestektekeningen waarschijnlijk wel in het utrechts archief vinden.

naam:
e-mail:
(toon mailadres niet op de site)
los deze som op **
Uw opmerking of vraag:

* verplicht veld
** omdat er blijkbaar nogal veel spam op dit formulier wordt ingevuld (die ik dan handmatig moet verwijderen) moet je deze eenvoudige som oplossen om te tonen dat je geen spam robot bent.
N.B. Voor diegenen onder jullie die niet zo'n ster in rekenen zijn: het antwoord is dus 2.

Ga terug naar de vorige pagina