of:
home
zoeken
spoorkaart
spoorlijnen
tijdlijn
typen stations
reisplanner
nieuws
agenda
te koop
bronnen
links
literatuur
FAQ
contact
gastenboek
inloggen
overig
© disclaimer

Plaats een opmerking bij station Kesteren

Op de pagina kunt u een opmerking of herinnering insturen aan station Kesteren die wordt toegevoegd aan de pagina.

Natuurlijk wordt je opmerking pas zichtbaar nadat de webmaster er zijn goedkeuring aan heeft gegeven. In de regel is dit binnen enkele uren.

Oorspronkelijke reactie:
Frank Kouwenhoven (18 jan 2010)
Kesteren was tot WO II een splitsing van een SS - en HSM-lijn. De laatste had een verbinding tussen Amsterdam en Keulen via Amersfoort > Rhenen, met een brug over de Rijn naar Kesteren. Vervolgens naar Nijmegen en Kleve enz. De splitsing mag de reden zijn dat de twee stationsgebouwen haaks op elkaar stonden.
reactie webmaster: het ene gebouw dat er nu nog staat, het lange dat haaks op het spoor staat, is (een deel van) het stationsgebouw. De rest van het stationsgebouw is in de jaren '60 afgebrand. Het andere gebouw dat er nu nog staat is een woning. Aan de andere kant stond net zo'n woning maar die is in de oorlog verloren gegaan. daarvan heb ik ook wat afbeeldingen online staan.

naam:
e-mail:
(toon mailadres niet op de site)
los deze som op **
Uw opmerking of vraag:

* verplicht veld
** omdat er blijkbaar nogal veel spam op dit formulier wordt ingevuld (die ik dan handmatig moet verwijderen) moet je deze eenvoudige som oplossen om te tonen dat je geen spam robot bent.
N.B. Voor diegenen onder jullie die niet zo'n ster in rekenen zijn: het antwoord is dus 2.

Ga terug naar de vorige pagina