of:
home
zoeken
spoorkaart
spoorlijnen
tijdlijn
typen stations
reisplanner
nieuws
agenda
te koop
bronnen
links
literatuur
FAQ
contact
gastenboek
inloggen
overig
© disclaimer

Plaats een opmerking bij station Kesteren

Op de pagina kunt u een opmerking of herinnering insturen aan station Kesteren die wordt toegevoegd aan de pagina.

Natuurlijk wordt je opmerking pas zichtbaar nadat de webmaster er zijn goedkeuring aan heeft gegeven. In de regel is dit binnen enkele uren.

Oorspronkelijke reactie:
Gertjan Stamer (10 jan 2010)
In 1963 is er brand geweest in oostelijke deel van het stationsgebouw, pas in 1965 hersteld maar dan zonder perronkap. Per 31 Mei 1981 weer Kesteren geheten ivm nieuwe station Rhenen aan de overzijde van de rivier. Juni 1983 wordt Post I gesloopt. De lage perrons worden verhoogd en overpad iets naar het oosten verlegd in April 2001. De gammele fietsenstalling op oude plek van overkapping en afgebrandde deel gebouw wordt vervangen door fraaie overkapte fietsenstalling inclusief klemmen en kluizen (zomer/ najaar 2001). Vanaf vrijdag 1 April 2005 rijdt hier Syntus. Oude sporen naar Rhenen die er nog liggen worden verwijderd tbv bodemsanering in vroege voorjaar 2005 en alles weer keurig teruggelegd! (sporen 1 en 2). Nadien ben ik er niet meer geweest!
reactie webmaster: Wat grappig dat die rails zijn verwijderd maar nog wel terug gelegd. ze dienen toch nergens meer voor dacht ik?

naam:
e-mail:
(toon mailadres niet op de site)
los deze som op **
Uw opmerking of vraag:

* verplicht veld
** omdat er blijkbaar nogal veel spam op dit formulier wordt ingevuld (die ik dan handmatig moet verwijderen) moet je deze eenvoudige som oplossen om te tonen dat je geen spam robot bent.
N.B. Voor diegenen onder jullie die niet zo'n ster in rekenen zijn: het antwoord is dus 2.

Ga terug naar de vorige pagina