of:
home
zoeken
spoorkaart
spoorlijnen
tijdlijn
typen stations
reisplanner
nieuws
agenda
te koop
bronnen
links
literatuur
FAQ
contact
gastenboek
inloggen
overig
© disclaimer

Plaats een opmerking bij station Hupsel

Op de pagina kunt u een opmerking of herinnering insturen aan station Hupsel die wordt toegevoegd aan de pagina.

Natuurlijk wordt je opmerking pas zichtbaar nadat de webmaster er zijn goedkeuring aan heeft gegeven. In de regel is dit binnen enkele uren.

Oorspronkelijke reactie:
Hennie Floors (14 okt 2005)
Op enkele meters afstand van dit stationnetje ben ik geboren. Tussen het stationnetje en mijn geboortehuis lag een weide. Zondags werd er in deze weide door de kinderen en de "grooten" in de buurt gevoetbald.Na 1945 werd de spoorlijn gebruikt om dennenboomstammen,die eerst werden geschild en gemeten,vervoerd naar de kolenmijnen in Limburg.Mijn huisadres was destijds: Hupsel C 38.Volgens mij waren het 9 gelijksoortige huizen. De z.g. Braakmanswoningen werden ze genoemd.Veelal werden ze bewoond door mensen met veel kinderen.In de volksmond hadden deze huizen niet zo'n beste naam.Alles is inmiddels gesloopt,behalve het huis waar ik ben geboren.Wel is het verbouwd.De huizen lagen aan de doorgaande weg van Eibergen naar Groenlo.Eigenlijk was het geen station maar een halte en opstapplaats.Personenvervoer heb ik niet meer meegemaakt op deze lijn. Helaas heb ik van deze huizen nooit foto's kunnen bemachtigen.
reactie webmaster:

naam:
e-mail:
(toon mailadres niet op de site)
los deze som op **
Uw opmerking of vraag:

* verplicht veld
** omdat er blijkbaar nogal veel spam op dit formulier wordt ingevuld (die ik dan handmatig moet verwijderen) moet je deze eenvoudige som oplossen om te tonen dat je geen spam robot bent.
N.B. Voor diegenen onder jullie die niet zo'n ster in rekenen zijn: het antwoord is dus 2.

Ga terug naar de vorige pagina