Geavanceerd
mobiel
spoorkaart
spoorlijnen
tijdlijn
typen stations
reisplanner
nieuws
bronnen
links
literatuur
FAQ
contact
gastenboek
inloggen
overig
© disclaimer

Plaats een opmerking bij station Horst- Tonsel

Op de pagina kunt u een opmerking of herinnering insturen aan station Horst- Tonsel die wordt toegevoegd aan de pagina.

Oorspronkelijke reactie:
Sjoerd Eeftens (19 nov 2010)
De stopplaats Horst-Tonsel lag bij de huidige overweg bij km 46.986. In het voorjaar van 1913 werden eenvoudige, lage perrons gemaakt van biels en opgevuld met steenslag. De perrons lagen beide ten noorden van de overweg bij km 47.010, links en rechts, bij wachtpost 43. Ik heb niet gevonden of er ooit een woning was, maar er was wel een wachtpostje voor de overwegwachter, die naar ik aanneem ook kaartjes heeft verkocht. Die wachtpost stond aan de noordoostzijde van het spoor naast het perron. Een abri (schuilgelegenheid) is er volgens de documentatie niet geweest. De halte werd gesloten op 1 juni 1924 omdat, zoals op veel plaatsen in ons land, de bewaking van de overweg werd gestaakt. De spoorbomen vervielen en de wachter(s) kon(den) elders worden ingezet. Dat betekende sluiting van de halte. Dat is ook een aanwijzing dat er geen woning was want dan had de bewoner nog wel kaartjes kunnen verkopen. De perrons werden voor 1930 verwijderd.
reactie webmaster: aha, ik dacht al dat sjoerd meer wist. dank je wel. weet je hoe de weg heet die het spoor daar kruist?

naam:
e-mail:
(toon mailadres niet op de site)
los deze som op **
Uw opmerking of vraag:

* verplicht veld
** omdat er blijkbaar nogal veel spam op dit formulier wordt ingevuld (die ik dan handmatig moet verwijderen) moet je deze eenvoudige som oplossen om te tonen dat je geen spam robot bent.
N.B. Voor diegenen onder jullie die niet zo'n ster in rekenen zijn: het antwoord is dus 2.

Ga terug naar de vorige pagina