of:
home
zoeken
spoorkaart
spoorlijnen
tijdlijn
typen stations
reisplanner
nieuws
agenda
te koop
bronnen
links
literatuur
FAQ
contact
gastenboek
inloggen
overig
© disclaimer

Plaats een opmerking bij station Blauwkapel

Op de pagina kunt u een opmerking of herinnering insturen aan station Blauwkapel die wordt toegevoegd aan de pagina.

Natuurlijk wordt je opmerking pas zichtbaar nadat de webmaster er zijn goedkeuring aan heeft gegeven. In de regel is dit binnen enkele uren.

Oorspronkelijke reactie:
Victor Lansink (18 jul 2006)
Er zijn inderdaad 2 haltes Blauwkapel tegelijkertijd geweest; te weten Blauwkapel (HSM) van 1885 tot 1910 bij km 13.0 aan de lijn Hvs-Utm en een halte Blauwkapel (NCS) van 1895 tot 1928 bij km. 4.5 aan de lijn Ut-Amf. Deze haltes lagen letterlijk op een steenworp afstand van elkaar, allebei aan een overweg in de Voordorpsedijk. Op de plek van de HSM-halte staat nu een dubbele na-oorlogse dienstwoning van NS. Zie http://www.lansink.tomaatnet.nl/wodw_blauwkapel.html De verbindingsboog Blauwkapel West dateert van 1921. Op soortgelijke wijze hebben er ook twee haltes Groenekanschedijk bestaan; in 1922 heeft men deze haltes omgedoopt in Groenekan Oost (de NCS-halte) en Groenekan West (de HSM-halte)
reactie webmaster:

naam:
e-mail:
(toon mailadres niet op de site)
los deze som op **
Uw opmerking of vraag:

* verplicht veld
** omdat er blijkbaar nogal veel spam op dit formulier wordt ingevuld (die ik dan handmatig moet verwijderen) moet je deze eenvoudige som oplossen om te tonen dat je geen spam robot bent.
N.B. Voor diegenen onder jullie die niet zo'n ster in rekenen zijn: het antwoord is dus 2.

Ga terug naar de vorige pagina