of:
home
zoeken
spoorkaart
spoorlijnen
tijdlijn
typen stations
reisplanner
nieuws
agenda
te koop
bronnen
links
literatuur
FAQ
contact
gastenboek
inloggen
overig
© disclaimer

Plaats een opmerking bij station Blauwkapel

Op de pagina kunt u een opmerking of herinnering insturen aan station Blauwkapel die wordt toegevoegd aan de pagina.

Natuurlijk wordt je opmerking pas zichtbaar nadat de webmaster er zijn goedkeuring aan heeft gegeven. In de regel is dit binnen enkele uren.

Oorspronkelijke reactie:
Tjalling Halbertsma (18 jul 2006)
Er moeten twéé haltes Blauwkapel zijn geweest waar reizigerstreinen stopten: een aan de lijn Hilversum-Utrecht Maliebaan-Lunetten en een aan de lijn Utrecht CS-Amersfoort-Zwolle. Deze lijnen kruisten elkaar ter hoogte van het dorp Blauwkapel. Voor de 1e wereldoorlog was er volgens de stafkaarten (waar de haltes niet op voorkomen)nog geen verbinding Hilversum-Utrecht CS. Wie weet hoe de ligging van de twee haltes Blauwkapel is geweest? Zijn beide haltes soms opgeheven per zomerdienst 1911 wegens hun ligging bij het kruidspunt van de lijnen, omdat er toen een verbindingsbaan Hilversum-Utrecht CS werd gemaakt en de binnen de nieuwe verbidingsbaan en het kruispunt gelegen haltes werden afgesneden?
reactie webmaster:

naam:
e-mail:
(toon mailadres niet op de site)
los deze som op **
Uw opmerking of vraag:

* verplicht veld
** omdat er blijkbaar nogal veel spam op dit formulier wordt ingevuld (die ik dan handmatig moet verwijderen) moet je deze eenvoudige som oplossen om te tonen dat je geen spam robot bent.
N.B. Voor diegenen onder jullie die niet zo'n ster in rekenen zijn: het antwoord is dus 2.

Ga terug naar de vorige pagina