of:
home
zoeken
spoorkaart
spoorlijnen
tijdlijn
typen stations
reisplanner
nieuws
agenda
te koop
bronnen
links
literatuur
FAQ
contact
gastenboek
inloggen
overig
© disclaimer

Plaats een opmerking bij station Hantum

Op de pagina kunt u een opmerking of herinnering insturen aan station Hantum die wordt toegevoegd aan de pagina.

Natuurlijk wordt je opmerking pas zichtbaar nadat de webmaster er zijn goedkeuring aan heeft gegeven. In de regel is dit binnen enkele uren.

Oorspronkelijke reactie:
Frank van den Hoven (29 apr 2013)
Rondkijkend op de dorpssite van Hantum c.s., kom ik een pagina tegen over het stationsgebouw van Hantum, welke halte eigenlijk Hantumhuizen had moeten heten omdat het daar kadastraal onder viel (en welk buurtje ter plekke tegenwoordig Hantumerhoeke heet om het nog ingewikkelder te maken). Er is destijds nog 'gedoe' om geweest. De spoorwegmaatschappij vond het handiger om het Hantum te noemen. Op de pagina een mooie foto van het gebouw en een prachtig verhaal (in het Fries) over hoe het er destijds daar aan toe ging. Zie http://www.4h-side.nl/historie/html_docs/slachje-om-02.html#
reactie webmaster: ach, hantumhuizen is natuurljk veel kleiner, dus ik vind het wel logisch. zo ligt station groenlo lichtenvoorde in Lievelde, en zo kan ik er nog wel meer opnoemen. station venray in het dorpje oostrum. dank om de foto trouwens.

naam:
e-mail:
(toon mailadres niet op de site)
los deze som op **
Uw opmerking of vraag:

* verplicht veld
** omdat er blijkbaar nogal veel spam op dit formulier wordt ingevuld (die ik dan handmatig moet verwijderen) moet je deze eenvoudige som oplossen om te tonen dat je geen spam robot bent.
N.B. Voor diegenen onder jullie die niet zo'n ster in rekenen zijn: het antwoord is dus 2.

Ga terug naar de vorige pagina