of:
home
zoeken
spoorkaart
spoorlijnen
tijdlijn
typen stations
reisplanner
nieuws
agenda
te koop
bronnen
links
literatuur
FAQ
contact
gastenboek
inloggen
overig
© disclaimer

Plaats een opmerking bij station Berghem

Op de pagina kunt u een opmerking of herinnering insturen aan station Berghem die wordt toegevoegd aan de pagina.

Natuurlijk wordt je opmerking pas zichtbaar nadat de webmaster er zijn goedkeuring aan heeft gegeven. In de regel is dit binnen enkele uren.

Oorspronkelijke reactie:
Henk Buijks (21 sep 2010)
ben toch nog eens in de bronnen gedoken (een tekst over de geschiedenis van Berghem), en nu zie ik waarom het jaartal 1906/1907 zo in mijn geheugen is blijven hangen. Berghem kreeg in 1881 wel een station voor reizigersvervoer, maar hoewel het gemeentebestuur deze ontwikkeling toejuichte, verlangde men op korte termijn tevens een los- en laadplaats voor goederenvervoer. In 1906 was het goederenstation een feit. Voor de landbouw en veehouderij in Berghem, Herpen, Schayk en Megen bood het “eene gereede gelegenheid om meststoffen en veevoeder per wagon aan te koopen”, aldus het gemeenteverslag van Berghem over 1910. Dus het jaartal 1881 klopt wel degelijk. Mijn excuses dus!
reactie webmaster: he dat is interessant. sjoerd eeftens schreef namelijk eerder dat berghem juist op die plaats was aangelegd vanwege de losplaats, maar die is dus pas later aangelegd. dat pleit weer meer voor jouw redenatie. het behoeft dus nog verder onderzoek. mijn site gaat overigens alleen over het personenvervoer, dus de opening van de losplaats is voor mijn site niet interessant.

naam:
e-mail:
(toon mailadres niet op de site)
los deze som op **
Uw opmerking of vraag:

* verplicht veld
** omdat er blijkbaar nogal veel spam op dit formulier wordt ingevuld (die ik dan handmatig moet verwijderen) moet je deze eenvoudige som oplossen om te tonen dat je geen spam robot bent.
N.B. Voor diegenen onder jullie die niet zo'n ster in rekenen zijn: het antwoord is dus 2.

Ga terug naar de vorige pagina