of:
home
zoeken
spoorkaart
spoorlijnen
tijdlijn
typen stations
reisplanner
nieuws
agenda
te koop
bronnen
links
literatuur
FAQ
contact
gastenboek
inloggen
overig
© disclaimer

Plaats een opmerking bij station Berghem

Op de pagina kunt u een opmerking of herinnering insturen aan station Berghem die wordt toegevoegd aan de pagina.

Natuurlijk wordt je opmerking pas zichtbaar nadat de webmaster er zijn goedkeuring aan heeft gegeven. In de regel is dit binnen enkele uren.

Oorspronkelijke reactie:
Sjoerd Eeftens (26 jun 2008)
Het station van Berghem bestond in feite uit een inhaalspoor (spoor 2) van km 45.3 tot 45.9 aan de noordzijde van de as. Het hoofdspoor lag ten zuiden van de as (spoor 1). Overigens is ook spoor 1 een tijd het inhaalspoor geweest. Er was ook nog een kort losspoor met laad- en losweg. Woning 41 stond bij de overweg bij km 44.950. Er was een overweg bij km 45.811. Rechtsvoor deze overweg stond woning 42 bij km 45.788 die vergroot is voor de stationsdienst, waarna ook nog een lage blokuitbouw is gebouwd, zichtbaar op de foto. De huidige ahob bij 45.763 doorsnijdt in feite het oude stationsgebouw. Woning 43, zichtbaar op het andere plaatje, stond rechts bij de voormalige overweg bij km 46.4 en dus 500 m voorbij het station. De op de foto zichtbare helling bij woning 43 is naar de voormalige 600 m lange enkelsporige doorlaatbrug tussen km 47.425 en 48.025 waardoorheen overtollig Maaswater terugstroomde naar de rivier. Misschien lost dit de vraag van een lezer op. Woning 43 wel laten staan hoor, want voor woningen is geen site en de foto is zo mooi!
reactie webmaster: Dank je Sjoerd, ik heb je opmerking hier bij de vraag geplaatst. Bedankt voor je uitvoerige informatie. Dit lost in elk geval de vraag op, alleen bij welke weg lag het station eigenlijk? Dan kan ik het op de kaart ook nog even nakijken. wat is dan die plek langs het spoor die je vanuit de lucht nog kunt zien? stond daar ook een wachterswoning? helaas staan op google maps dan weer geen kilometreringen....

naam:
e-mail:
(toon mailadres niet op de site)
los deze som op **
Uw opmerking of vraag:

* verplicht veld
** omdat er blijkbaar nogal veel spam op dit formulier wordt ingevuld (die ik dan handmatig moet verwijderen) moet je deze eenvoudige som oplossen om te tonen dat je geen spam robot bent.
N.B. Voor diegenen onder jullie die niet zo'n ster in rekenen zijn: het antwoord is dus 2.

Ga terug naar de vorige pagina