Geavanceerd
mobiel
spoorkaart
spoorlijnen
tijdlijn
typen stations
reisplanner
nieuws
bronnen
links
literatuur
FAQ
contact
gastenboek
inloggen
overig
© disclaimer

Plaats een opmerking bij station Breweelsterweg

Op de pagina kunt u een opmerking of herinnering insturen aan station Breweelsterweg die wordt toegevoegd aan de pagina.

Oorspronkelijke reactie:
Jan M Torringa (14 nov 2013)
In het nieuw uitgegeven boek van Bertus Fennema staat vermeld dat de spoorlijn in 1938 weer werd opgeheven..dit moet zijn in 1942 en wel door de Duitsers die het ijzer nodig hadden voor de oorlog. Ik stond er bij en keek er na.Geboren in 1938. De opheffing was dus niet om economische redenen.
reactie webmaster: de lijn is niet opgeheven door de duitsers, dat zeggen heel veel mensen. de lijn is opgebroken omdat de ns bovenbouw materieel moest leveren aan de duitsers, en toen hun voorraad op was zijn ze bestaande spoorlijnen gaan opbreken. de ns brak ze dus op, de duitsers besloten niet welke lijnen werden opgebroken.

maar 1938 klopt inderdaad niet helemaal, dat was de eerste sluiting, in de oorlog reden er nog personentreinen tussen jun en nov 1940. daarna goederen treinen, maar in 1942 werd het spoor opgebroken.

naam:
e-mail:
(toon mailadres niet op de site)
los deze som op **
Uw opmerking of vraag:

* verplicht veld
** omdat er blijkbaar nogal veel spam op dit formulier wordt ingevuld (die ik dan handmatig moet verwijderen) moet je deze eenvoudige som oplossen om te tonen dat je geen spam robot bent.
N.B. Voor diegenen onder jullie die niet zo'n ster in rekenen zijn: het antwoord is dus 2.

Ga terug naar de vorige pagina