of:
home
zoeken
spoorkaart
spoorlijnen
tijdlijn
typen stations
reisplanner
nieuws
agenda
te koop
bronnen
links
literatuur
FAQ
contact
gastenboek
inloggen
overig
© disclaimer

Plaats een opmerking bij station Berkum

Op de pagina kunt u een opmerking of herinnering insturen aan station Berkum die wordt toegevoegd aan de pagina.

Natuurlijk wordt je opmerking pas zichtbaar nadat de webmaster er zijn goedkeuring aan heeft gegeven. In de regel is dit binnen enkele uren.

Oorspronkelijke reactie:
Harry (13 aug 2011)
Dalfsen en Berkum liggen zo'n 14 kilometer uit elkaar. Men nam het lekker ruim in die tijd :) De halte lag op de huidige kruising spoor-Hessenweg, en idd niet bij de overweg Maatgravenweg. Wie naar Dalfsen wilde kon overstappen op de stoomtram. Die mazzelaars mochten als bonus onderweg ook nog eens twee keer tol betalen. Wilde iemand de andere richting op, kostte dat niets extra's. Men kwam dan ook uit in Berkum-Poepershoek, of, in het verlengde daarvan, een begraafplaats. Leve de vooruitgang :)
reactie webmaster: ach ja, dat was wel bij meer haltes langs die lijn het geval. dedemsvaart ligt ook vrij ver af van de plaats die nu die naam draagt, maar die was er toen nog niet. wel liep er daar ook een tramlijn langs de dedemsvaart. ik wist niet dat er vroegers ook een tram naar dalfsen was geweest.

naam:
e-mail:
(toon mailadres niet op de site)
los deze som op **
Uw opmerking of vraag:

* verplicht veld
** omdat er blijkbaar nogal veel spam op dit formulier wordt ingevuld (die ik dan handmatig moet verwijderen) moet je deze eenvoudige som oplossen om te tonen dat je geen spam robot bent.
N.B. Voor diegenen onder jullie die niet zo'n ster in rekenen zijn: het antwoord is dus 2.

Ga terug naar de vorige pagina