of:
home
zoeken
spoorkaart
spoorlijnen
tijdlijn
typen stations
reisplanner
nieuws
agenda
te koop
bronnen
links
literatuur
FAQ
contact
gastenboek
inloggen
overig
© disclaimer

Nieuws behorende bij station Vinkeveen

8 sep 2010 Gaat station Vinkeveen verdwijnen? (Nieuwe Meerbode)
Op zaterdag 11 september is de rommelmarkt in het oude spoorhuis in Vinkeveen weer open. Maar het lijkt een van de laatste keren te worden. De eigenaar van het oude stationsgebouw, de Nederlandse Spoorwegen, heeft de huurders verzocht om het gebouw l
vanwege auteursrechten is dit artikel niet in zijn geheel te lezen op de site

2 okt 2008 Oude stations, nieuwe bestemmingen (Algemeen Dagblad)
Oude stationnetjes zijn zo langzamerhand een bezienswaardigheid geworden. Werden ze vroeger vaak afgebroken zodra ze geen dienst meer deden, tegenwoordig koesteren we deze karakteristieke gebouwen en wordt gezocht naar een passende bestemming.


vanwege auteursrechten is dit artikel niet in zijn geheel te lezen op de site

12 mei 2006 Nieuw leven voor oude spoorlijn bij Wilnis (Algemeen dagblad)
Op de Spoordijk bij de algemene begraafplaats in Wilnis wordt 20 juni een station geopend.

Het is geen echt station waar treinen om de zoveel tijd passagiers uitbraken. Het station nabij de begraafplaats is een kunstwerk van Nijmegenaar Frank B
vanwege auteursrechten is dit artikel niet in zijn geheel te lezen op de site

27 dec 2005 Nieuw leven in oude stations (Algemeen Dagblad editie Groene Hart)
Tientallen stonden er in het Groene Hart. Stationnetjes waar de reis begon naar de wijde wereld. Een kaartje kopen kon de reiziger van een beambte achter het loket.

Anderhalve eeuw nadat de eerste trein van Utrecht CS naar Rotterdam CS door h
vanwege auteursrechten is dit artikel niet in zijn geheel te lezen op de site

10 dec 2003 Meer geld nodig voor aanschaf oude spoorlijn Nieuwersluis- Uithoorn (Utrechts Nieuwsblad)
De Ronde Venen heeft 350.000 euro extra nodig voor de aankoop van de voormalige spoorlijn Nieuwersluis-Uithoorn. Het traject is deels gelegen binnen de gemeentegrenzen, maar sinds halverwege jaren tachtig niet meer in gebruik.

De Haarlemmer
vanwege auteursrechten is dit artikel niet in zijn geheel te lezen op de site

31 dec 1926 De onbewaakte overweg aan het station alhier was Dinsdagavond bijna oorzaak geweest van een ernstig ongeluk. (Woerdensch weekblad)
Nu liep het nog met een licht ongeval af.

Vinkeveen: Op het moment dat vanuit de richting Mijdrecht een extra trein naderde kwam vanuit het dorp een met paard bespannen voertuig met graan van de firma P.B. uit Wilnis. De voerman zag den trein aankomen, doch denkende dat de trein aan het station zou stoppen, reed hij door met het gevolg dat met het passeeren van den trein over den overweg, het paard de locomotief bijna raakte. Echter dit werd voorkomen doordat de voerman, die zijn tegenwoordigheid van haar geest bleef behouden, de teugels met zoon kracht inhaalde dat het paard achteruit moest. Hij kon echter niet verhinderen dan paard en rijtuig achteruit in het water terecht kwam. Een en ander veroorzaakte een toeloop van menschen, die nu goed van pas kwamen om bij het reddingswerk behulpzaam te zijn.