of:
home
zoeken
spoorkaart
spoorlijnen
tijdlijn
typen stations
reisplanner
nieuws
agenda
te koop
bronnen
links
literatuur
FAQ
contact
gastenboek
inloggen
overig
© disclaimer

Nieuws behorende bij station Delfzijl

17 nov 2010 Gemeente positief over verbouw centraal station Delfzijl (Gemeente Delfzijl )
Het college staat positief tegenover de plannen van ProRail om het NS station in het centrum van Delfzijl te verbouwen. ProRail (spoorinfrastructuurbeheerder en eigenaar van het stationsgebouw) onderzoekt de mogelijkheden om het gebouw te verbouwen i
vanwege auteursrechten is dit artikel niet in zijn geheel te lezen op de site

31 mrt 2008 Trein naar Roodeschool stopt niet meer in Sauwerd (RTV Noord)
De trein Groningen-Roodeschool stopt sinds maandag niet meer in Sauwerd. Dat heeft vervoersbedrijf Arriva in overleg met de provincie besloten.

Arriva hoopt op deze manier vertragingen in de dienstregeling tegen te gaan. De stop in Sauwerd werd
vanwege auteursrechten is dit artikel niet in zijn geheel te lezen op de site

8 jul 1884 Slechte omstandigheden voor het personeel op de juist geopende spoorlijn Groningen - Delfzijl (Het nieuws van den dag )
Niet alleen — zoo wordt ons uit Groningen geschreven — dat reizigers luide klagen over de onveiligheid op de lijn Groningen—Delfzijl ook de stations-chefs hebben een niet benijdenswaardig leven. Aan enkele stations is de zorg aan éen persoon opgedragen. Hij is chef, telegrafist wisselwachter, bureaulist, controleur enz. De stations-chef te Sauwert heeft zijn ontslag gevraagd.

09/07/1884 De stationschef te Stedum, op de lijn Groningen—Delfzijl, heeft zich bij het overhalen van den wissel erg bezeerd. Daar de draad van den toestel brak, sloeg de zware machtarm. van den hefboom terug en raakte den man in den onderbuik. Ook deze chef had 5 baantjes tegelijk. Hij is aanstonds buiten dienst gesteld.