Geavanceerd
mobiel
spoorkaart
spoorlijnen
tijdlijn
typen stations
reisplanner
nieuws
bronnen
links
literatuur
FAQ
contact
gastenboek
inloggen
overig
© disclaimer

PLANNEN VOOR EEN NIEUW STATION D. P. TE ROTTERDAM

Het Vaderland - 13 feb 1940

In een voorstel van B. en W. van Rotterdam aan den raad, betreffende een wijziging van het uitbreidingsplan voor het oude diergaarde-terĀ» rein, wordt medegedeeld, dat de wensch naar een modern station D. P. slechts in vervulling kan gaan. als bijna geen verbouwing van het emplacement noodig zal zijn. Het nieuwe station D. P., dat ten Z. W. van het bestaande is gedacht, zal bestaan uit een beganegrond gebouw en een zich voor het middengedeelte uitstrekkende eerste verdieping voor kantoorlokalen.

Het nieuwe spoorwegpostkantoor, dat Westelijk daarvan is gedacht, zoo dicht mogelijk bij het stationsgebouw, zal een beganegrondgebouw en vier verdiepingen hebben met een totale hoogte van 40 meter boven het straatpeil.

De voor het nieuwe station ontworpen pleinĀ» ruimte grenst onmiddellijk aan het eenigszins verkleinde stationsplein, zoodat als het ware een dubbel plein ontstaat, waarover het verkeer van en naar het station zich zal bewegen. Op het stationsplein blijven de standplaatsen voor autobussen en taxi's alsmede het eindpunt van diverse tramverbindingen gevestigd.

Gekoppelde stations

Rotterdam Centraal
Rotterdam Centraal