Geavanceerd
mobiel
spoorkaart
spoorlijnen
tijdlijn
typen stations
reisplanner
nieuws
bronnen
links
literatuur
FAQ
contact
gastenboek
inloggen
overig
© disclaimer

kunstwerk Eerste Exloërmond

gebouwd in: 2003

Krijn de Koning wil op de plaats van de fundamenten van het voormalige station in Eerste Exloërmond een wachtruimte laten verschijnen.

Ook Pavlov zal in Eerste Exloeërmond een project realiseren. Op de plaats van het voormalige station Exloërmond staan vier grote bomen. In het lege landschap waar de oude spoorlijn ligt staan de bomen op een rij, monumentale overlevers van vele generaties, stille getuigen van een plaats die niet meer bestaat en van een dorpsleven zoals het nu verder gaat.

Op deze verlaten plaats zult u zich afvragen waar het kunstwerk is. Om de stammen van de bomen zijn houten banken gebouwd waarop u kunt gaan zitten. Dan beginnen de bladeren van de bomen te ruisen en denkt u stemmen te horen, flarden van geluiden uit het dagelijks leven van het dorp van vroeger en nu; treinen, verhalen, voetstappen…

Hier zal voornamelijk gewerkt worden met mensen in de omgeving, die kunnen vertellen over hun geschiedenis. De aanpak is om onderzoek te verrichten in het dorp en geluidsopnames te maken. Pavlov zoekt hierbij naar dialogen, herinneringen, dromen, gedachten en anekdotes. Naast het gebruik van bepaalde delen van gesprekken zullen deze ook een inspiratiebron zijn bij het maken van de "geluidsomgeving"; de auditieve verkenning van een onbekende wereld. De doelgroep voor dit project is zeer groot, de contacten moeten nog worden gelegd.

terug naar station Eerste Exloërmond