of:
home
zoeken
spoorkaart
spoorlijnen
tijdlijn
typen stations
reisplanner
nieuws
agenda
te koop
bronnen
links
literatuur
FAQ
contact
gastenboek
inloggen
overig
© disclaimer

Station Haarlem 100 jaar : Open Dag

op 30 aug 2008

locatie:Station Haarlem

Voor meer informatie zie http://www.wijsonline.net

Op 1 september 1908 werd station Haarlem officieel geopend. Dat betekent dat het Station nu honderd jaar oud is. Natuurlijk gaan we dit vieren! Om dit jubileum niet ongemerkt voorbij te laten gaan, organiseren de Nederlandse Spoorwegen, de Stichting tot Behoud van Weg en Werken en de Werkgroep IJmuider Spoorlijn (WIJS) op 30 augustus 2008 een open dag. Graag informeren wij u over de mogelijkheden om deel te nemen aan de activiteiten.

Wat gaat er gebeuren?

Op en rondom het station vinden diverse festiviteiten plaats. Er zullen in ieder geval vanaf het huidige station historische treinen van en naar Zandvoort gaan rijden. Aan de Zuidzijde van het emplacement zal rondom het gebouw van het oude Seinwezen een materieelshow plaatsvinden, komt er onder andere een miniatuurbaan voor de kinderen en zullen er stands aanwezig zijn van diverse organisaties. Ook aan de noordzijde van het emplacement kan divers materieel worden bezichtigd.

Uw deelname.

Het gebouw van het oude Seinwezen is een unieke en historische locatie en uitstekend geschikt voor dit grote evenement. De Nederlandse Spoorwegen, het Station Haarlem, de Stichting tot behoud van Weg en Werken en de Werkgroep IJmuider Spoorlijn (WIJS) bieden u de mogelijkheid om hier uw stichting, vereniging of organisatie aan het grote publiek te presenteren.

Tevens is het mogelijk om voor de spoormarkt een kraam te reseveren. Uiteraard alleen voor verkoop van spoor gerelateerde artikelen.

Meer info? Een E-mail naar: info@wijsonline.net is voldoende.