of:
home
zoeken
spoorkaart
spoorlijnen
tijdlijn
typen stations
reisplanner
nieuws
agenda
te koop
bronnen
links
literatuur
FAQ
contact
gastenboek
inloggen
overig
© disclaimer
station Zwolle Veerallee - afbeelding 4 station Zwolle Veerallee

1930

Vanwege copyright kunen de foto's van Dierdorp niet getoond worden.

Afbeelding toegevoegd op 8 jan 2011

Welk cijfer geef je deze afbeelding?
Bedenk: je beoordeelt niet de schoonheid van het gebouw, maar de kwaliteit van de afbeelding.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
15 bezoekers hebben deze afbeelding gemiddeld een 5.7 gegeven.
Bron: via Floris Dierdorp
Deze foto is mij per fiets bezorgd door Floris Dierdorp, hij heeft hierop niet het auteursrecht. De foto is hier slechts op een zeer lage resolutie beschikbaar. Meent u het auteursrecht op deze foto te hebben en staat u publicatie niet toe, meld het, dan wordt de foto verwijderd.
Meer afbeeldingen van via Floris Dierdorp

Schrijf hier uw opmerkingen bij deze afbeelding.

Reacties

J.C.Rahm14 mei 2011
Er is geen twijfel,dit is aan de Veerallee. Naast de trein is te zien een gebouw dat er nu niet meer staat.In de oorlog was hier een fabriek gevestigd de afo (Apparaten Fabriek Overijssel)waar ik werkzaam was. Op het spoor stond langdurig geparkeerd een Duitse militaire trein,zg van Het Rode Kruis.De duitsers kwamen regelmatig bij ons voor water etc erg link want er werkten meerdere onderduikers bij ons.
Antwoord webmaster:
mooi dat bevestigt mijn mening alleen maar, dank je wel.
Wim11 jan 2011
Beste Wichor . Ik twijfel eerder aan de locatie dan aan het jaartal . De omc serie is inderdaad in de oorlogs vernietigd . Maar volgens mij hebben nr 1921 en 1927 hebben de oorlog overleefd volgens mij is 1950 heel reeel . ik dacht dat er bij veerallee meerdere sporen lagen. Ik zal is gaan zoeken of ik er wat over kan vinden . Wim
Antwoord webmaster:
het hek lijkt wel heel erg op het hek dat bij veerallee staat. heb het verder nog niet ergens anders gezien. zie de foto's uit 1959 voor het hek van de andere kant. ook de locatie van de lantaarnpaal klopt daarmee. de locatie lijkt mij wel goed dus.
G A vd Hoeve10 jan 2011
Beste Wichor Het jaatal 1950 lijkt mij niet waarschijnlijk. Op deze foto staat een zgn motorwagen waarvan er in de oorlogs jaren 1940-1945 geen een gespaard is gebleven. PS weet niet beter .
Antwoord webmaster:
ik heb het naar de jaren 30 verplaatst.
Heimen Stoffels9 jan 2011
Weet u zeker dat dit Zwolle Veerallee is? De omgeving ziet er toch wel heel anders uit in vergelijking met de foto's van iets latere datum uit 1959 en op het bord lijkt ook iets heel anders te staan.
Antwoord webmaster:
ik weet het niet zeker, maar blijkbaar is de foto als zodanig gepubliceerd. misschien dat iemand anders van de bezoekers hier nog iets over kan vertellen? ALs ik zelf zo naar het hek kijk dan klopt het precies. op die foto's uit 1959 kijk je toch precies de andere kant op? dat hek van die schuin afgezaagd bielzen zie je ook op de onderste foto uit 1959 (nummer 11). dus het is inderdaad veeralle.

Heeft u zelf foto's die in deze verzameling zouden passen, mail deze dan naar Wichor Bramer. Het gaat daarbij om foto's van het station of van stationsgebouwen. Foto's van treinen waarop geen stations te zien zijn neem ik niet op op mijn site.

1930

1934