Geavanceerd
mobiel
spoorkaart
spoorlijnen
tijdlijn
typen stations
reisplanner
nieuws
bronnen
links
literatuur
FAQ
contact
gastenboek
inloggen
overig
© disclaimer
station Zevenaar - afbeelding 16 station Zevenaar

stationsgebouw II (1970)
Het station in Zevenaar is ontworpen door Van der Gaast in samenwerking met S.H. Krudde. Het is gebouwd op bestaande funderingen. Bij het gebruik van soort en kleur van de materialen is rekening gehouden met de zeer landelijke omgeving. Het wordt afgedekt door een luifel met een brede lijst van mahoniehout. De gevels zijn opgetrokken uit gele verblendsteen. Alle buitenpuien en ramen zijn gemaakt van hardhout. De vloer in de hal is afgedekt met kwartsiet. De loketpui, gemaakt van aluminium, was schuin geplaatst om de looprichting naar de trein te accentueren. De wanden van de hal waren grotendeels doorzichtig om zo het zicht op de perrons te bewaren. Dit station is sober uitgevoerd. Dit is kenmerkend voor de bezuinigingen die de NS vanaf het begin van de jaren zestig van de twintigste eeuw moesten doorvoeren. De hal is tegenwoordig 'Kioskruimte', kaartverkoop vindt plaats via automaten. Het hout is blauw en wit geschilderd. Het station is overgedragen aan treindienst Syntus.


Welk cijfer geef je deze afbeelding?
Bedenk: je beoordeelt niet de schoonheid van het gebouw, maar de kwaliteit van de afbeelding.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
3 bezoekers hebben deze afbeelding gemiddeld een 8 gegeven.
Bron: Collectie Wichor Bramer
Uit de persoonlijke verzameling van de webmaster van deze site.
Meer afbeeldingen van Collectie Wichor Bramer

Schrijf hier uw opmerkingen bij deze afbeelding.

Reacties

Han Lefering28 nov 2008
Reageer op deze vraag/ opmerking
Zevenaar had inderdaad NX-Beveiliging. Het commentaar van S.Eeftens bij afbeelding 14 van Alkmaar was ook niet erg zorgvuldig samengesteld.
Antwoord webmaster:
als je een opmerking bij het commcentaar van sjoerd op alkmaar 14 hebt, kun je beter daar reageren. meestal zijn de reacties van sjoerd behoorlijk gefundeerd, ik ken zijn achtergrond en weet waar hij het vandaan haalt.
Sjoerd Eeftens25 nov 2008
Reageer op deze vraag/ opmerking
Hoewel sommige, maar lang niet alle aanvullingen voor deze site zinvol zijn, moeten die wel zorgvuldig samengesteld zijn. Zevenaar had geen AR-tableau maar een NX-tableau.
Antwoord webmaster:
beide afkortingen zeggen mij niets. daarom kan ik het ook niet controleren en plaats ik ze maar. opmerkingen van bezoekers zijn niet altijd juist, daarom laat ik ze ook als opmerking van bezoekers staan.
Han Lefering25 nov 2008
Reageer op deze vraag/ opmerking
Toegangsdeur post T. Het AR beveiligings tableau is op de rug zichtbaar. De treindienstleider stond in kontakt met de treindienstleider van Emmerich. De telefonische conversatie was een mengelmoes van Duits en Nederlands. Dat gold ook voor de Duitse kant.

Heeft u zelf foto's die in deze verzameling zouden passen, mail deze dan naar Wichor Bramer. Het gaat daarbij om foto's van het station of van stationsgebouwen. Foto's van treinen waarop geen stations te zien zijn neem ik niet op op mijn site.

1970

1976