Geavanceerd
mobiel
spoorkaart
spoorlijnen
tijdlijn
typen stations
reisplanner
nieuws
bronnen
links
literatuur
FAQ
contact
gastenboek
inloggen
overig
© disclaimer
station Wouw - afbeelding 3 station Wouw

stationsgebouw (1927)
type: SS 5e klasse
Hoog middendeel met puntgevel, met aan weerszijden een korte evenhoge vleugel die aan de straatzijde iets, en aan de perronzijde sterk terug springt. Langs de bovenzijde van de puntgevels is bij sommige stations een bakstene sierrand aangebracht. De gootlijsten en windveren hebben een geschulpte rand. Als dakbedekking wordt in de regel zink gebruikt, maar ook pannen komen voor. De verdieping heeft onder andere twee gekoppelde rondboogvensters. De vensters en deuren hebben een kleine, maar vermeldenswaardige versiering: de plaatsen waar een horizontale en een verticale glasroede elkaar kruisen zijn versierd met een soort rozet. Tegen de zijden en in de hoeken zijn halve, resp. kwartronde rozetten aangebracht.


Welk cijfer geef je deze afbeelding?
Bedenk: je beoordeelt niet de schoonheid van het gebouw, maar de kwaliteit van de afbeelding.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
1 bezoeker heeft deze afbeelding het cijfer 6 gegeven.
Bron: Gemeentearchief Roosendaal
Meer afbeeldingen van Gemeentearchief Roosendaal

Schrijf hier uw opmerkingen bij deze afbeelding.

Reacties

C. Cuperus20 jun 2010
Reageer op deze vraag/ opmerking
Hier ziet u de 'Wouwse Statie' in 1927. Toen P. Goosen, sedert 1897 gemeentesecretaris van Wouw, in 1927 tot burgemeester werd ge√Įnstallerd als opvolger van de heer W.J.F. Juten, kwam hij per trein aan op het station. Op de foto zien we vele bekende personen uit die tijd. Antoon van Oers, meer dan vijftig jaar directeur van de Wouwse Co√∂peratieve Landbouwvereniging spreekt de nieuwe burgemeester toe.(Uit: "Wouw in oude ansichten" door P.Th. Maas, met medewerking van P.M.C. Bogers en C.F. van Dorst)
Han Lefering3 sep 2009
Reageer op deze vraag/ opmerking
Aankomst koningin Wilhelmina. De koningin bezocht de streek in verband met de watersnood in 1916.

Heeft u zelf foto's die in deze verzameling zouden passen, mail deze dan naar Wichor Bramer. Het gaat daarbij om foto's van het station of van stationsgebouwen. Foto's van treinen waarop geen stations te zien zijn neem ik niet op op mijn site.

1920

1927