Geavanceerd
mobiel
spoorkaart
spoorlijnen
tijdlijn
typen stations
reisplanner
nieuws
bronnen
links
literatuur
FAQ
contact
gastenboek
inloggen
overig
© disclaimer
station Woensdrecht - afbeelding 1 station Woensdrecht

stationsgebouw (1908)
type: SS 5e klasse
Hoog middendeel met puntgevel, met aan weerszijden een korte evenhoge vleugel die aan de straatzijde iets, en aan de perronzijde sterk terug springt. Langs de bovenzijde van de puntgevels is bij sommige stations een bakstene sierrand aangebracht. De gootlijsten en windveren hebben een geschulpte rand. Als dakbedekking wordt in de regel zink gebruikt, maar ook pannen komen voor. De verdieping heeft onder andere twee gekoppelde rondboogvensters. De vensters en deuren hebben een kleine, maar vermeldenswaardige versiering: de plaatsen waar een horizontale en een verticale glasroede elkaar kruisen zijn versierd met een soort rozet. Tegen de zijden en in de hoeken zijn halve, resp. kwartronde rozetten aangebracht.

Vanwege copyright kunen de foto's van Dierdorp niet getoond worden.

Welk cijfer geef je deze afbeelding?
Bedenk: je beoordeelt niet de schoonheid van het gebouw, maar de kwaliteit van de afbeelding.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
13 bezoekers hebben deze afbeelding gemiddeld een 7,3 gegeven.
Bron: via Floris Dierdorp
Deze foto is mij per fiets bezorgd door Floris Dierdorp, hij heeft hierop niet het auteursrecht. De foto is hier slechts op een zeer lage resolutie beschikbaar. Meent u het auteursrecht op deze foto te hebben en staat u publicatie niet toe, meld het, dan wordt de foto verwijderd.
Meer afbeeldingen van via Floris Dierdorp

Schrijf hier uw opmerkingen bij deze afbeelding.

Reacties

Lia Scheipers11 feb 2016
Reageer op deze vraag/ opmerking
Ik zou de foto van Floris toch graag groter zien mijn overgrootvader was stationschef sinds 1900 mogelijk staat hij er op. Zijn zoon en dus mijn opa maakte ook foto's van het station ik heb er nog op glas.
E Massar1 aug 2013
Reageer op deze vraag/ opmerking
De foto is in 1908 gemaakt door fotograaf Henri Vaesen, Bergen op Zoom
Antwoord webmaster:
dank ik heb de datum gewijzigd
bart jaspers12 feb 2012
Reageer op deze vraag/ opmerking
volgens mij is deze foto ouder er staat een eenvoudiger handeltoestel op (ik heb niet zoveel tijd alle foto's te vergelijken, kan het dus fout hebben)
Antwoord webmaster:
kan wel kloppen. ik heb het op 1900 gezet.

Heeft u zelf foto's die in deze verzameling zouden passen, mail deze dan naar Wichor Bramer. Het gaat daarbij om foto's van het station of van stationsgebouwen. Foto's van treinen waarop geen stations te zien zijn neem ik niet op op mijn site.

1905