Geavanceerd
mobiel
spoorkaart
spoorlijnen
tijdlijn
typen stations
reisplanner
nieuws
bronnen
links
literatuur
FAQ
contact
gastenboek
inloggen
overig
© disclaimer
stopplaats Wijster - afbeelding 5 stopplaats Wijster

2011

Afbeelding toegevoegd op 26 aug 2011

Welk cijfer geef je deze afbeelding?
Bedenk: je beoordeelt niet de schoonheid van het gebouw, maar de kwaliteit van de afbeelding.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
2 bezoekers hebben deze afbeelding gemiddeld een 7,5 gegeven.
Deze afbeelding in hogere resolutie downloaden (1024 x 768).

Bron: Wim Mensinga
Meer afbeeldingen van Wim Mensinga

Schrijf hier uw opmerkingen bij deze afbeelding.

Reacties

Sjoerd Eeftens15 sep 2014
Reageer op deze vraag/ opmerking
Gerard heeft het bord vast en zeker goed gelezen, maar het station van Wijster heeft gestaan aan dezelfde zijde als de woning, een meter of 30 voor de overweg. Daar lag ook het perron in de richting van Hoogeveen. Het perron voor de richting Assen lag aan de andere kant van de overweg. De woning ter plaatse is wel degelijk een spoorwoning geweest. Het nummer was 22. Waar nu het grasveld ligt, was de losplaats. Er lag een zijspoor van ongeveer 200 meter lang. Tot de automatisering in de vroege jaren 80 was Wijster ook een blokpost.
gerard verruijt4 sep 2014
Reageer op deze vraag/ opmerking
De vraag is of de afbeelding wel het station van Wijster is, 3-9-2014 was ik op deze plaats en op het op de foto zichtbare bord werd de geschiedenis van station Wijster vermeld. Daaruit blijkt dat het station aan de overzijde van het spoor heeft gestaan, daar is een lege plaats met gras en daar staan ook de relaiskasten.
Antwoord webmaster:
nee dat is niet de vraag hoor, dit is niet het station van wijster. dat staat hier ook niet, dit is een oude spoorwoning bij station wijster.

Heeft u zelf foto's die in deze verzameling zouden passen, mail deze dan naar Wichor Bramer. Het gaat daarbij om foto's van het station of van stationsgebouwen. Foto's van treinen waarop geen stations te zien zijn neem ik niet op op mijn site.

2010

2011