Geavanceerd
mobiel
spoorkaart
spoorlijnen
tijdlijn
typen stations
reisplanner
nieuws
bronnen
links
literatuur
FAQ
contact
gastenboek
inloggen
overig
© disclaimer
station Vroomshoop - afbeelding 34 station Vroomshoop

stationsgebouw I (1984)
type: Rolde
Het station is wat eenvoudiger van uitvoering dan Mariënberg. Ht rechter geveldeel, dat opvalt bij dat station ontbreekt. De gevel indeling is daardoor anders uitgevoerd. Aan de straatzijde en aan de perronzijde één doorlopende puntgevel. Een rechte vleugel. Het eindgebouw springt niet naar voren aan de straatzijde, noch aan de perronzijde.

Stoomtrein en (rode) blauwe engel

Welk cijfer geef je deze afbeelding?
Bedenk: je beoordeelt niet de schoonheid van het gebouw, maar de kwaliteit van de afbeelding.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
5 bezoekers hebben deze afbeelding gemiddeld een 6 gegeven.

Schrijf hier uw opmerkingen bij deze afbeelding.

Reacties

Gert4 aug 2020
Reageer op deze vraag/ opmerking
Dit zouuit 1984 moeten komen? Ik nam in de jaren 1979 en 1980 geregeld de trein van Vroomshoop naar Almelo, maar heb nooit een stoomtrein gezien. Alleen de rode en gele ?Engel?.
Antwoord webmaster:
die stoomtrein reed er normaal niet meer in die periode natuurlijk maar dit was een bijzondere gebeurtenis. ik weet niet welke.
Ismail Shah3 jun 2004
Reageer op deze vraag/ opmerking
bij mijn weten is de lijn marienberg-almelo al ruim voor 1990 voorzien van moderne beveiliging. Deze foto kan nooit uit 1990 stammen, misschien wel uit de tijd dat er nog "klassiek" gereden werd, bij mijn weten zo rond 1984

Heeft u zelf foto's die in deze verzameling zouden passen, mail deze dan naar Wichor Bramer. Het gaat daarbij om foto's van het station of van stationsgebouwen. Foto's van treinen waarop geen stations te zien zijn neem ik niet op op mijn site.

1980


1984