of:
home
zoeken
spoorkaart
spoorlijnen
tijdlijn
typen stations
reisplanner
nieuws
agenda
te koop
bronnen
links
literatuur
FAQ
contact
gastenboek
inloggen
overig
© disclaimer
station Vlissingen - afbeelding 38 station Vlissingen

stationsgebouw III (1980)
Toen in de oorlogsjaren het oude station zeer zwaar werd beschadigd en het middelste gedeelte volledig werd verwoest, moesten plannen worden gemaakt voor de herbouw van een nieuw station. Het nieuwe station is veel kleiner en lager geworden dan het oude en bevatte een kleine hal, waaraan loketten, bagageruimte en een cafe-restaurant lagen. De laatste deed tevens als wachtkamer dienst en was gunstig gelegen ten opzichte van het pontveer. Tegen de voorgevel werd een drietal beelden opgesteld van de beeldhouwer Jo Uiterwaal. Van Ravesteyn nam in dit gebouw voor het eerst de proef met polychrome beelden: nagenoeg het gehele beeld was roomkleurig, met uitzondering van enkele kleine attributen op welgekozen plaatsen in de compositie van het beeld, die rood, blauw, geel of goud waren. Het gebouw was nagenoeg gelijk aan het in 1995 afgebroken station s-Hertogenbosch.Oktober 1949 - september 1950 bouw; 18 december 1950 officiele opening.

Vanwege copyright kunen de foto's van Dierdorp niet getoond worden.

Welk cijfer geef je deze afbeelding?
Bedenk: je beoordeelt niet de schoonheid van het gebouw, maar de kwaliteit van de afbeelding.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
2 bezoekers hebben deze afbeelding gemiddeld een 4 gegeven.
Bron: via Floris Dierdorp
Deze foto is mij per fiets bezorgd door Floris Dierdorp, hij heeft hierop niet het auteursrecht. De foto is hier slechts op een zeer lage resolutie beschikbaar. Meent u het auteursrecht op deze foto te hebben en staat u publicatie niet toe, meld het, dan wordt de foto verwijderd.
Meer afbeeldingen van via Floris Dierdorp

Schrijf hier uw opmerkingen bij deze afbeelding.

Heeft u zelf foto's die in deze verzameling zouden passen, mail deze dan naar Wichor Bramer. Het gaat daarbij om foto's van het station of van stationsgebouwen. Foto's van treinen waarop geen stations te zien zijn neem ik niet op op mijn site.

1980

1981

1985