Geavanceerd
mobiel
spoorkaart
spoorlijnen
tijdlijn
typen stations
reisplanner
nieuws
bronnen
links
literatuur
FAQ
contact
gastenboek
inloggen
overig
© disclaimer
station Vlissingen - afbeelding 118 station Vlissingen

stationsgebouw III (2 September 1975)
Toen in de oorlogsjaren het oude station zeer zwaar werd beschadigd en het middelste gedeelte volledig werd verwoest, moesten plannen worden gemaakt voor de herbouw van een nieuw station. Het nieuwe station is veel kleiner en lager geworden dan het oude en bevatte een kleine hal, waaraan loketten, bagageruimte en een cafe-restaurant lagen. De laatste deed tevens als wachtkamer dienst en was gunstig gelegen ten opzichte van het pontveer. Tegen de voorgevel werd een drietal beelden opgesteld van de beeldhouwer Jo Uiterwaal. Van Ravesteyn nam in dit gebouw voor het eerst de proef met polychrome beelden: nagenoeg het gehele beeld was roomkleurig, met uitzondering van enkele kleine attributen op welgekozen plaatsen in de compositie van het beeld, die rood, blauw, geel of goud waren. Het gebouw was nagenoeg gelijk aan het in 1995 afgebroken station s-Hertogenbosch.Oktober 1949 - september 1950 bouw; 18 december 1950 officiele opening.

Afbeelding toegevoegd op 21 okt 2020

Welk cijfer geef je deze afbeelding?
Bedenk: je beoordeelt niet de schoonheid van het gebouw, maar de kwaliteit van de afbeelding.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Je bent de eerste bezoeker die deze afbeelding een waardering geeft.
Bron: Roef Ankersmit ©
Een bekende Nederlandse spoorfotograaf die al sinds de jaren 50 systematisch de infrastructuur van de Nederlandse spoorwegen heeft gefotografeerd. In 2020 heeft hij stationsweb toestemming gegeven zijn collectie bijzondere foto's in lage resolutie op de site te tonen.
Foto's in hogere resolutie zijn aan te vragen via de NVBS (fotobureau@nvbs.com): Fotonummer DIA101093-359-06
Meer afbeeldingen van Roef Ankersmit ©

Schrijf hier uw opmerkingen bij deze afbeelding.

Heeft u zelf foto's die in deze verzameling zouden passen, mail deze dan naar Wichor Bramer. Het gaat daarbij om foto's van het station of van stationsgebouwen. Foto's van treinen waarop geen stations te zien zijn neem ik niet op op mijn site.

19701973

1975