of:
home
zoeken
spoorkaart
spoorlijnen
tijdlijn
typen stations
reisplanner
nieuws
agenda
te koop
bronnen
links
literatuur
FAQ
contact
gastenboek
inloggen
overig
© disclaimer
halte Venhuizen - afbeelding 1 halte Venhuizen

tramstation (1920)


Welk cijfer geef je deze afbeelding?
Bedenk: je beoordeelt niet de schoonheid van het gebouw, maar de kwaliteit van de afbeelding.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
2 bezoekers hebben deze afbeelding gemiddeld een 8 gegeven.
Bron: Niek Kors
Meer afbeeldingen van Niek Kors

Schrijf hier uw opmerkingen bij deze afbeelding.

Reacties

Jaap Veldhuis29 jul 2018
Deze foto is 100% Venhuizen gezien de ligging van de sporen, de perrons en het hekwerk. De foto is genomen vanaf de verhoogde veelading. Gebouw bestaat nog steeds maar in de loop der tijd is het privaatgebouwtje gesloopt en er (in stijl) een (tweede) zijvleugel aangebouwd.
Heimen Stoffels26 dec 2010
Vergeleken met deze foto ziet het er ook heel anders uit: www.stationsweb.nl/venhuizen/afb7.jpg O.a. smaller gebouw, kleine gebouwtje links is op deze foto niet terug te vinden etc. Of het ligt aan mij ;-)
Antwoord webmaster:
ehhh? foto 7 een smaller gebouw... jaja, hoe kun je dat op foto 1 zien dan? daar zie je het vanaf een heel andere hoek. het ligt inderdaad echt aan jou hoor ;-) dat kleine gebouwtje dat je links op foto 7 ziet dat staat toch voor het gebouw op foto 1. naast de lantaarnpaal.
Heimen Stoffels22 dec 2010
Hem is dit station niet, maar ik moet wel toegeven dat dit niet Venhuizen is. Kijk maar naar dat bijgebouwtje en de ramen op het haltegebouw. Ze zijn anders dan op de foto's uit 1910 en 2000. Dit is dus een ander station.
Antwoord webmaster:
ben je daar wel zeker van? ik zie het namelijk niet, die gebouwtjes aan deze lijn waren type bouw, dus de ramen en bijgeboutje zijn gelijk. op 2010 lijkt het inderdaad anders, maar dat komt omdat het van de andere kant genomen is. ik zou het gewoon op venhuizen houden, tenzij iemand anders (of jij) met harder bewijs van het tegendeel komt.
jan schneider6 jan 2006
waarom noem je dit station venhuizen ? op dit gebouw staat op de linker (dus waar de trein op de foto) HEM

Heeft u zelf foto's die in deze verzameling zouden passen, mail deze dan naar Wichor Bramer. Het gaat daarbij om foto's van het station of van stationsgebouwen. Foto's van treinen waarop geen stations te zien zijn neem ik niet op op mijn site.

1920