of:
home
zoeken
spoorkaart
spoorlijnen
tijdlijn
typen stations
reisplanner
nieuws
agenda
te koop
bronnen
links
literatuur
FAQ
contact
gastenboek
inloggen
overig
© disclaimer
station Valkenburg - afbeelding 53 station Valkenburg

stationsgebouw (1944)
Gebouwd uit blokken mergel. Klein gebouwtje met hoog middendeel en twee lage vleugels, doet aan als een kasteeltje.

Vanwege copyright kunen de foto's van Dierdorp niet getoond worden.

Welk cijfer geef je deze afbeelding?
Bedenk: je beoordeelt niet de schoonheid van het gebouw, maar de kwaliteit van de afbeelding.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
5 bezoekers hebben deze afbeelding gemiddeld een 5 gegeven.
Bron: via Floris Dierdorp
Deze foto is mij per fiets bezorgd door Floris Dierdorp, hij heeft hierop niet het auteursrecht. De foto is hier slechts op een zeer lage resolutie beschikbaar. Meent u het auteursrecht op deze foto te hebben en staat u publicatie niet toe, meld het, dan wordt de foto verwijderd.
Meer afbeeldingen van via Floris Dierdorp

Schrijf hier uw opmerkingen bij deze afbeelding.

Reacties

J.F. Oltmans12 jul 2011
Deze foto staat ook in het boek van Martin Zijlstra NS-locomotievendepot Heerlen, Stoom in de Mijnstreekzie blz 125. Tekst onder foto is: De eerste trein na de bevrijding tijdedns oponthoud in Valkenburg,4 oktober 1944. (Collectie S.Overbosch). De locomotief is 6239 met trein 56007, stationnement in Valkenburg 12.10 tot 13.10 uur. Opschrift bufferbalk: Mijn eerste rit in bevrijd Nederland.
Frank Kouwenhoven17 okt 2010
Kennelijk de eeste trein die na de bevrijding Valkenburg aandeed. De lok, gezien het drijfwerk, waarschijnlijk een van de serie 6200, ontdaan van zijn koperen sierrand op de schoorsteen en met nog de Duitse beschildering van bufferbalk en buffers.
Antwoord webmaster:
ja het zuiden was natuurlijk al wat eerder bevrijd dan de rest van het land. het is wel een feestelijke gelegenheid inderdaad, dus ik denk dat je gelijk hebt.

Heeft u zelf foto's die in deze verzameling zouden passen, mail deze dan naar Wichor Bramer. Het gaat daarbij om foto's van het station of van stationsgebouwen. Foto's van treinen waarop geen stations te zien zijn neem ik niet op op mijn site.

1944

1945

1948