Geavanceerd
mobiel
spoorkaart
spoorlijnen
tijdlijn
typen stations
reisplanner
nieuws
bronnen
links
literatuur
FAQ
contact
gastenboek
inloggen
overig
© disclaimer
stopplaats Ulsda - afbeelding 2 stopplaats Ulsda

2008

Afbeelding toegevoegd op 22 dec 2008

Welk cijfer geef je deze afbeelding?
Bedenk: je beoordeelt niet de schoonheid van het gebouw, maar de kwaliteit van de afbeelding.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
3 bezoekers hebben deze afbeelding gemiddeld een 2,3 gegeven.
Deze afbeelding in hogere resolutie downloaden (1024 x 682).

Bron: Wim Mensinga
Meer afbeeldingen van Wim Mensinga

Schrijf hier uw opmerkingen bij deze afbeelding.

Reacties

Sjoerd Eeftens23 feb 2013
Reageer op deze vraag/ opmerking
Nou, dat is niet helemaal waar. Ulsda werd weliswaar als halte gesloten in 1938, maar ter plaatse lag ook een inhaal-/kruisspoor aan de enkelsporige lijn tussen Winschoten en Nieuweschans. En daardoor was er sein-, wissel- en overwegbediening, waarschijnlijk tot 1942. Toen werd ook het tweede spoor Zuidbroek - Winschoten opgebroken op last van de bezetter en had men ook geen behoefte meer aan het inhaalspoor. Het kan dus goed dat het seinhuisje ook is blijven staan. Wachterswoning 105 stond ten noordoosten van de overweg, het seinhuisje ten noordwesten van de overweg. De spoorweg is gebouwd als dubbelsporige lijn, maar het zuidelijk hoofdspoor is hier nooit aangelegd. Het kruisspoor, spoor 2, lag dan ook ten zuiden van het doorgaand spoor 1. In 1924 werd spoor 2 het doorgaand spoor en zo was het tot het einde. Na WO II is het kruisspoor niet herlegd.
Antwoord webmaster:
ok dank je. inderdaad kan het gebouw na de sluiting nog wel een tijd in dienst zijn geweest voor iets anders...

ik lees ook bij jou soms: 'op last van de belegger', dat klopt toch niet helemaal? het was meer dat de spoorwegen materiaal moesten leveren, en toen het vrije materiaal op was er besloten werd minder gebruikte sporen op te breken (maar ja, jouw versie is wel korter ;-) )

Truus van Opzeeland21 feb 2013
Reageer op deze vraag/ opmerking
Het haltegebouw dat ooit stond in Westerbroek is daar afgebroken en weer opgebouwd in Ulsda. Daar heeft het nog dienstgedaan tot -naar ik meen- de jaren zestig van de vorige eeuw.
Antwoord webmaster:
helemaal correct, daar heb ik er ook nog een foto van staan. of nou ja, ik bedoel bijna correct. ulsda is al in de jaren 30 gesloten natuurlijk, niet pas in dejaren 60.

Heeft u zelf foto's die in deze verzameling zouden passen, mail deze dan naar Wichor Bramer. Het gaat daarbij om foto's van het station of van stationsgebouwen. Foto's van treinen waarop geen stations te zien zijn neem ik niet op op mijn site.

2008