of:
home
zoeken
spoorkaart
spoorlijnen
tijdlijn
typen stations
reisplanner
nieuws
agenda
te koop
bronnen
links
literatuur
FAQ
contact
gastenboek
inloggen
overig
© disclaimer
station Santpoort Noord - afbeelding 36 station Santpoort Noord

stationsgebouw (1958)
De opzet van haltegebouw Santpoort Noord is eenvoudig: een hal met twee reizigersloketten en een wachtkamer, en tevens een accommodatie voor het personeel. Toch heeft het een bijzondere uitstraling doordat aansluiting is gezocht bij de hoogteverschillen in het duinlandschap. Stijgende en dalende dakvlakken lijken een voortzetting te vormen van de duinenrij. Om de ingang te markeren is de toegangsdeur gevat in een betonnen portaal vergelijkbaar met dat van Oldenzaal. Voor het overige is de voorgevel transparant door toepassing van een staalskelet en afwerking met glas. Een gekleurde betonband met sterke plastische werking geeft de voorgevel een bijzonder accent. Het aantal materialen is beperkt, zodat een mooie, natuurlijke structuur is ontstaan. Het houtwerk is nu opvallend helderblauw geschilderd. De vormgeving van het perrongebouw aan de overkant van de spoorbaan is vrijwel identiek. Het gebouw is tegenwoordig afgesloten. Alleen de wachtruimte is vanaf de perronzijde toegankelijk. Kaartverkoop vindt plaats via automaten.

loket

Afbeelding toegevoegd op 29 aug 2008

Welk cijfer geef je deze afbeelding?
Bedenk: je beoordeelt niet de schoonheid van het gebouw, maar de kwaliteit van de afbeelding.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
3 bezoekers hebben deze afbeelding gemiddeld een 9 gegeven.
Bron: Het Utrechts Archief
Catalogusnummer 152616
In de beeldbank veel foto's over de Nederlandse Spoorwegen. Met de link op het catalogusnummer komt u direct bij het juiste bestand en kunt u eenvoudig een afdruk of jpg bestand bestellen.
Meer afbeeldingen van Het Utrechts Archief

Schrijf hier uw opmerkingen bij deze afbeelding.

Reacties

Han Lefering6 dec 2008
Zichtbaar het plaatskaartenkantoor. Daarachter post T met AR-beveiliging. Santpoort N was een van de laatste posten met deze beveiliging.

Heeft u zelf foto's die in deze verzameling zouden passen, mail deze dan naar Wichor Bramer. Het gaat daarbij om foto's van het station of van stationsgebouwen. Foto's van treinen waarop geen stations te zien zijn neem ik niet op op mijn site.

1958