of:
home
zoeken
spoorkaart
spoorlijnen
tijdlijn
typen stations
reisplanner
nieuws
agenda
te koop
bronnen
links
literatuur
FAQ
contact
gastenboek
inloggen
overig
© disclaimer
station Rhenen - afbeelding 11 station Rhenen

stationsgebouw I (1910)
type: Hemmen
Aantrekkelijk asymmetrisch gebouw. Hoog gedeelte als woning ingericht. Boven de toegangsdeuren gelegen in het midden van de gevel, net naast het woongedeelte is een versiering aangebacht van glas in lood met vaak een staatsspoormonogram. In verschillende stijlen gebouwd.verschil: niet alleen het woongedeelte maar ook het wachtkamer deel heeft een trapgevel, ingang bekroond metballustrade

Ansichtkaart. Perronzijde met achter het station het viaduct.

Welk cijfer geef je deze afbeelding?
Bedenk: je beoordeelt niet de schoonheid van het gebouw, maar de kwaliteit van de afbeelding.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
2 bezoekers hebben deze afbeelding gemiddeld een 9 gegeven.
Bron: Het Utrechts Archief
Catalogusnummer 11903
In de beeldbank veel foto's over de Nederlandse Spoorwegen. Met de link op het catalogusnummer komt u direct bij het juiste bestand en kunt u eenvoudig een afdruk of jpg bestand bestellen.
Meer afbeeldingen van Het Utrechts Archief

Schrijf hier uw opmerkingen bij deze afbeelding.

Reacties

Sjoerd Eeftens8 nov 2010
Wat Frank verondertelt is juist; op de losplaats was overslag van goederen mogelijk van tram op trein en andersom. Reizigerstrams kwamen hier niet; die stopten bij de remise van de OSM die een jaar of twee geleden pas is afgebroken. De remise stond aan de oostzijde van de spoorweg, nabij de brug.
Han Lefering8 nov 2010
Op foto 31 zie je een tramlocomotief van de OSM.
Frank Kouwenhoven5 nov 2010
Op deze en op andere foto┬┤s is een smal spoor zichbaar tussen de sporen van de normale breedte. Een perron ligt er niet naast. Was dit een overslagplaats voor goederen van HIJSM c.q. NS op de OSM of een andere lokaallijn? Wellicht is er een bezoeker van de site die daar beter bekend is.

Heeft u zelf foto's die in deze verzameling zouden passen, mail deze dan naar Wichor Bramer. Het gaat daarbij om foto's van het station of van stationsgebouwen. Foto's van treinen waarop geen stations te zien zijn neem ik niet op op mijn site.

1910

1911