Geavanceerd
mobiel
spoorkaart
spoorlijnen
tijdlijn
typen stations
reisplanner
nieuws
bronnen
links
literatuur
FAQ
contact
gastenboek
inloggen
overig
© disclaimer
station Rheden - afbeelding 32 station Rheden

stationsgebouw (1996)
Het haltegebouw verving de vroegere halte De Steeg-Rheden. Het ligt aan de lijn Arnhem-Zwolle. De NS greep de gelegenheid aan enkele haltegebouwen te vernieuwen omdat de lijn geƫlektrificeerd werd. Deze halte werd verplaatst, zo dicht mogelijk naar het centrum van Rheden toe, waar de straatweg de spoorlijn kruist. De perrons werden aan weerszijden van de overweg gesitueerd. Alleen de noodzakelijke ruimten werden in het gebouwtje ondergebracht. De loketten en een bagagedepot kon men oorspronkelijk bereiken via een open voorhal; tegenwoordig is het gebouw afgesloten met glazen puien. Een overdekte bank aan de spoorzijde vervangt de wachtruimte. Een grote fietsenstalling sluit direct aan op het haltegebouw. Het geheel is een sobere langwerpige ruimte die past in de landelijke omgeving door gebruikmaking van natuurlijke materialen zoals basaltkeien, gele verblendsteen en schoon metselwerk. De ramen en deuren zijn van hout en waren geschilderd in frisse kleuren. Sinds 1997 heeft het geen loketfunctie meer. Kaartverkoop vindt plaats via een automaat.

Afbeelding toegevoegd op 27 mrt 2021

Welk cijfer geef je deze afbeelding?
Bedenk: je beoordeelt niet de schoonheid van het gebouw, maar de kwaliteit van de afbeelding.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Je bent de eerste bezoeker die deze afbeelding een waardering geeft.
Bron: Kees van de Meene ©
Een liefhebber van spoorwegen en stationsgebouwen, die reeds sinds de jaren 50 de Nederlandse infrastructuur systematisch heeft gefotografeerd. Auteur van diverse boeken.
Foto's in hogere resolutie zijn aan te vragen via de NVBS (fotobureau@nvbs.com) Fotonummer vdM70012
Meer afbeeldingen van Kees van de Meene ©

Schrijf hier uw opmerkingen bij deze afbeelding.

Heeft u zelf foto's die in deze verzameling zouden passen, mail deze dan naar Wichor Bramer. Het gaat daarbij om foto's van het station of van stationsgebouwen. Foto's van treinen waarop geen stations te zien zijn neem ik niet op op mijn site.

1990

1993

1996