of:
home
zoeken
spoorkaart
spoorlijnen
tijdlijn
typen stations
reisplanner
nieuws
agenda
te koop
bronnen
links
literatuur
FAQ
contact
gastenboek
inloggen
overig
© disclaimer
station Nieuweschans - afbeelding 37 station Nieuweschans

stationsgebouw (1965)
type: SS Hoogezand etc
vernieuwde uitvoering van type derde klas. Middenrisaliet met afgeschuinde hoekenWas groter dan de andere stations van de serie omdat hier een groot gebouw met douanefaciliteiten naast het eigenlijke station stond.


Welk cijfer geef je deze afbeelding?
Bedenk: je beoordeelt niet de schoonheid van het gebouw, maar de kwaliteit van de afbeelding.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
5 bezoekers hebben deze afbeelding gemiddeld een 6.8 gegeven.
Bron: Het Utrechts Archief
Catalogusnummer 161804
In de beeldbank veel foto's over de Nederlandse Spoorwegen. Met de link op het catalogusnummer komt u direct bij het juiste bestand en kunt u eenvoudig een afdruk of jpg bestand bestellen.
Meer afbeeldingen van Het Utrechts Archief

Schrijf hier uw opmerkingen bij deze afbeelding.

Reacties

Wim Mensinga10 okt 2013
Hallo , Dit wordt wel de Duitse loods genoemd maar van oorsprong was dat een rijtuigenloods van het Staats Spoor. In 1878? werd deze loods gebruikt door Duitse locomotieven. Wim
Victor5 dec 2011
HUA cat. nr. 161804, foto van J.C. de Jongh. De loods rechts is inderdaad de Duitse locomotiefloods (twee sporen).
Antwoord webmaster:
Dank, op een of andere manier was het cat no verdwenen. Staat er nu weer bij
Felix Segers2 dec 2011
Beste webmaster, Mooie foto's van het station Nieuweschans....wat een kaalslag heeft er plaatsgevonden..... Is het gebouw waarop de naam "Nieuweschans" is vermeld, waar een stoomlocomotief van de Baureihe 50 respectievelijk een diesellocomotief V 60 voorbijrijden de locomotiefloods die er nog steeds staat (heeft u hier trouwens meer informatie over) ? Ik vind het trouwens een hele mooie website: mijn complimeenten! Vriendelijke groet, Felix Segers Amsterdam
Antwoord webmaster:
nee dat is een andere loods. ik meen dat deze die je hier ziet een duitse loods is, maar wellicht kan een van de andere bezoekers er meer over vertellen. er is inderdaad weinig meer over van wat je hier nog ziet. erg jammer. maar de halfronde loods staat er inderdaad nog wel. meer info heb ik niet over dan alles wat je op deze pagina kunt vinden.

Heeft u zelf foto's die in deze verzameling zouden passen, mail deze dan naar Wichor Bramer. Het gaat daarbij om foto's van het station of van stationsgebouwen. Foto's van treinen waarop geen stations te zien zijn neem ik niet op op mijn site.

1961

1965