Geavanceerd
mobiel
spoorkaart
spoorlijnen
tijdlijn
typen stations
reisplanner
nieuws
bronnen
links
literatuur
FAQ
contact
gastenboek
inloggen
overig
© disclaimer
station Nieuw Buinen - afbeelding 2 station Nieuw Buinen

stationsgebouw (1931)
type: STAR groot
Hoog gedeelte dat het eigenlijke station is. Links en rechts een laag deel dat het afrondt. Daarnaast vleugels van verschlllende lengte

Ansichtkaart: Sjoerd Linning

Welk cijfer geef je deze afbeelding?
Bedenk: je beoordeelt niet de schoonheid van het gebouw, maar de kwaliteit van de afbeelding.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
1 bezoeker heeft deze afbeelding het cijfer 6 gegeven.

Schrijf hier uw opmerkingen bij deze afbeelding.

Reacties

Meeme Steenhuis12 mei 2020
Reageer op deze vraag/ opmerking
Beste lezer, Over de foto en de spoorlijn die er op te zien is: ik woonde als kind dichtbij dat station en ben er vele malen geweest toen het gebouw er nog stond. Het spoor lag dicht langs het gebouw, het perron zat tussen het gebouw en het spoor, met een breedte van ongeveer 4 meter. Op de foto ligt het spoor er veel verder van af en er is geen perron te zien. Mijn vraag: Is de foto wel van het station Nieuw Buinen?
Theo Hoving6 apr 2019
Reageer op deze vraag/ opmerking
Heimen Stoffels (Ubuntu forum?) ik twijfel heel erg of dit het spoorlijn is op de voorgrond, omdat ik bij anderen foto's het lange gedeelte aan de andere kant zie met het spoor in de voorgrond. Maar goed het kan ook in spiegelbeeld zijn. Het was in ieder geval geen tram maar oude locomotieven die er gebruik van maakte (1924 -1935). Nieuw Buinen was ongeveer het kloppend hart van de glasindustrie, dus het was niet zo gek dat er een station was, omdat deze op steenworp afstand was van de 2 grootste glasfabrieken. Wil je er meer over lezen google eens naar NOLS en STAR Stadskanaal. Tegenwoordig maakt het traject deel uit van een museumspoorlijn, en kun je op bepaalde dagen in een stoomtrein er langs tuffen :)
Heimen Stoffels26 okt 2017
Reageer op deze vraag/ opmerking
Ligt het aan mij of loopt er spoor op de voorgrond? Zo ja, welk spoor was dat dan, van een voormalige tramlijn of zo?

Heeft u zelf foto's die in deze verzameling zouden passen, mail deze dan naar Wichor Bramer. Het gaat daarbij om foto's van het station of van stationsgebouwen. Foto's van treinen waarop geen stations te zien zijn neem ik niet op op mijn site.

1930

1931