of:
home
zoeken
spoorkaart
spoorlijnen
tijdlijn
typen stations
reisplanner
nieuws
agenda
te koop
bronnen
links
literatuur
FAQ
contact
gastenboek
inloggen
overig
© disclaimer
station Nieuw Amsterdam - afbeelding 14 station Nieuw Amsterdam

stationsgebouw (1992)
type: Hardenberg
Aan de straatzijde twee puntgevels, aan de perronzijde één. Eindgebouwen springen aan de straatzijde iets naar voren. In verschillende uitvoeringen gebouwd.in spiegelbeeld.

Vanwege copyright kunen de foto's van Dierdorp niet getoond worden.

Welk cijfer geef je deze afbeelding?
Bedenk: je beoordeelt niet de schoonheid van het gebouw, maar de kwaliteit van de afbeelding.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
253 bezoekers hebben deze afbeelding gemiddeld een 9.3 gegeven.
Bron: via Floris Dierdorp
Deze foto is mij per fiets bezorgd door Floris Dierdorp, hij heeft hierop niet het auteursrecht. De foto is hier slechts op een zeer lage resolutie beschikbaar. Meent u het auteursrecht op deze foto te hebben en staat u publicatie niet toe, meld het, dan wordt de foto verwijderd.
Meer afbeeldingen van via Floris Dierdorp

Schrijf hier uw opmerkingen bij deze afbeelding.

Reacties

D. de Haan24 nov 2012
Beste Wichor, deze foto staat in RailMagazine 94 (mei 1992) en is gemaakt door Marcel van Ee.(hoeft niet op de site, even voor jouw info)
Antwoord webmaster:
ik vermeld het wel op de site, dan is dat meteen de bronvermelding
Han Lefering2 feb 2009
De Emmerlijn is in 1987 onder de draad gekomen. Wellicht is dit een foto genomen toen de elektrische dienst nog niet van start was.
Antwoord webmaster:
dit materieel heeft niet in reguliere dienst op de emmerlijn gereden, maar wellicht betreft het hier een foto van de attractie express. een aantal jaren reed er een trein van de twentse steden zonder te stoppen via almelo marienberg naar hardenberg (ponypark slagharen) en emmen (noorderdierenpark). ik zie hier iets op de zijkant van de trein geschreven staan, wellicht dat daar staat dat het inderdaad de attractie express is.

Heeft u zelf foto's die in deze verzameling zouden passen, mail deze dan naar Wichor Bramer. Het gaat daarbij om foto's van het station of van stationsgebouwen. Foto's van treinen waarop geen stations te zien zijn neem ik niet op op mijn site.

1992

1993

1998