Geavanceerd
mobiel
spoorkaart
spoorlijnen
tijdlijn
typen stations
reisplanner
nieuws
bronnen
links
literatuur
FAQ
contact
gastenboek
inloggen
overig
© disclaimer
station Lisse - afbeelding 31 station Lisse

stationsgebouw (1958)
Opvallend station door sterke asymmetrie. Gedeeltelijk hoog gebouw d.m.v. poort verbonden met privaat gebouwtje. Veel grbuik van houtwerk.

Afbeelding toegevoegd op 4 sep 2008

Welk cijfer geef je deze afbeelding?
Bedenk: je beoordeelt niet de schoonheid van het gebouw, maar de kwaliteit van de afbeelding.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
2 bezoekers hebben deze afbeelding gemiddeld een 6,5 gegeven.
Bron: Het Utrechts Archief
In de beeldbank veel foto's over de Nederlandse Spoorwegen. Met de link op het catalogusnummer komt u direct bij het juiste bestand en kunt u eenvoudig een afdruk of jpg bestand bestellen.
Fotonummer 153175
Meer afbeeldingen van Het Utrechts Archief

Schrijf hier uw opmerkingen bij deze afbeelding.

Reacties

G Schrama9 mrt 2011
Reageer op deze vraag/ opmerking
Bron : Vereniging Oud Lisse Het Lissese station werd in 1905 in gebruik genomen. Vlak na de Tweede Wereldoorlog, in 1945, werd het station uit de dienstregeling geschrapt, omdat de afstand tot de dorpskern te groot was. Het deed een aantal jaren alleen nog dienst in het voorjaar tijdens de Keukenhofweken. In de loop der jaren verpauperde het gebouw sterk. Aan het begin van de jaren negentig van de vorige eeuw kwam het op de nominatie te staan om gesloopt te worden. De Nederlandse Spoorwegen zagen handhaving van het gebouw niet meer zitten. Deze foto uit 1958 moet dus gemaakt zijn tijdens de openingstijden van de Keukenhof.
Antwoord webmaster:
inderdaad, lisse is al in 1944 gesloten tijdens de spoorwegstaking en nooit heropend. daarna alleen nog voor keukenhofgangers open. bij Het Utrechts Archief vind je wel de preciese datum.

Heeft u zelf foto's die in deze verzameling zouden passen, mail deze dan naar Wichor Bramer. Het gaat daarbij om foto's van het station of van stationsgebouwen. Foto's van treinen waarop geen stations te zien zijn neem ik niet op op mijn site.

1958

1959