of:
home
zoeken
spoorkaart
spoorlijnen
tijdlijn
typen stations
reisplanner
nieuws
agenda
te koop
bronnen
links
literatuur
FAQ
contact
gastenboek
inloggen
overig
© disclaimer
station Nijmegen Lent - afbeelding 11 station Nijmegen Lent

stationsgebouw II (1940)
Een echt gebouwtje kwam er pas in 1914. Een echt succes werd de halte echter niet. De halte werd in 1934 gesloten. Richting Arnhem stapten wel wat reizigers in. In de richting Nijmegen werd alleen van de trein gebruik gemaakt als de pont niet voer als gevolg van ijs of hoog water.

Wrang genoeg is dat de halte zijn glorietijd kende in de tweede wereld-oorlog toen de spoorbrug over de waal was gebombardeerd. Van 10 juni 1940 tot 12 november 1940 en in 1944 toen de brug voor de tweede keer werd gebombardeerd moesten reizigers richting Nijmegen noodgedwongen in Lent uit stappen en te voet via de pont naar Nijmegen. Het oude gebouwtje was nog niet gesloopt en kon nog worden gebruikt. Na de oorlog is de halte niet meer gebruikt en in 1960 verdwenen de perrons, nadat eerder het gebouwtje al was geslopt..

Afbeelding toegevoegd op 3 sep 2008

Welk cijfer geef je deze afbeelding?
Bedenk: je beoordeelt niet de schoonheid van het gebouw, maar de kwaliteit van de afbeelding.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
1 bezoeker heeft deze afbeelding het cijfer 6 gegeven.
Bron: Het Utrechts Archief
Catalogusnummer 166028
In de beeldbank veel foto's over de Nederlandse Spoorwegen. Met de link op het catalogusnummer komt u direct bij het juiste bestand en kunt u eenvoudig een afdruk of jpg bestand bestellen.
Meer afbeeldingen van Het Utrechts Archief

Schrijf hier uw opmerkingen bij deze afbeelding.

Heeft u zelf foto's die in deze verzameling zouden passen, mail deze dan naar Wichor Bramer. Het gaat daarbij om foto's van het station of van stationsgebouwen. Foto's van treinen waarop geen stations te zien zijn neem ik niet op op mijn site.

1940

1942