of:
home
zoeken
spoorkaart
spoorlijnen
tijdlijn
typen stations
reisplanner
nieuws
agenda
te koop
bronnen
links
literatuur
FAQ
contact
gastenboek
inloggen
overig
© disclaimer
station Leiden Centraal - afbeelding 12 station Leiden Centraal

1954

Opmerkelijke foto. Genomen ten tijde van de vehoging van de spoorbaan en de bouw van station III. Rechts is het nieuwe station te zien met aan de achterzijde reeds een vehoogd perron. Links van het nieuwe station is een deel van het oude nog zichtbaar. De rechtervleugel is reeds afgebroken om plaats te maken voor het nieuwe station. Aan het oude statino liggen blijkbaar nog twee sporen die op straatniveau zijn gebleven.

Welk cijfer geef je deze afbeelding?
Bedenk: je beoordeelt niet de schoonheid van het gebouw, maar de kwaliteit van de afbeelding.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
1 bezoeker heeft deze afbeelding het cijfer 10 gegeven.

Schrijf hier uw opmerkingen bij deze afbeelding.

Reacties

Tony11 nov 2017
Pracht foto, het zegt een heleboel. Op de achtergrond zijn de gebouwen van het voormalige Academisch Ziekenhuis Leiden, nu LUMC. Alleen het poort gebouw bestaat nog. Kenmerkent zijn ook de open plekken op de voorgrond. Links was een hele buurt. Deze huizen waren weggevaagt door de bombardiementen van de RAF in dec. 1944, Jan 1945. De reden was dat station Leiden gebruikt werd door de duitsers voor verdere transport van V2 raketten naar Den Haag.
A, Zulfiqar.14 jan 2010
Echt leuk om te zien. Vooral die oude huizen op de achtergrond. Alles is anders. Alleen heel grof de weg een beetje.

Heeft u zelf foto's die in deze verzameling zouden passen, mail deze dan naar Wichor Bramer. Het gaat daarbij om foto's van het station of van stationsgebouwen. Foto's van treinen waarop geen stations te zien zijn neem ik niet op op mijn site.

1950

1951

1952

1953

1954

1955

1956

1957