Geavanceerd
mobiel
spoorkaart
spoorlijnen
tijdlijn
typen stations
reisplanner
nieuws
bronnen
links
literatuur
FAQ
contact
gastenboek
inloggen
overig
© disclaimer
station Schaesberg - afbeelding 23 station Schaesberg

stationsgebouw (1949)
type: ZSM standaard
gelijk aan GOLS groot


Welk cijfer geef je deze afbeelding?
Bedenk: je beoordeelt niet de schoonheid van het gebouw, maar de kwaliteit van de afbeelding.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
5 bezoekers hebben deze afbeelding gemiddeld een 4,8 gegeven.
Bron: Het Utrechts Archief
In de beeldbank veel foto's over de Nederlandse Spoorwegen. Met de link op het catalogusnummer komt u direct bij het juiste bestand en kunt u eenvoudig een afdruk of jpg bestand bestellen.
Fotonummer 164335
Meer afbeeldingen van Het Utrechts Archief

Schrijf hier uw opmerkingen bij deze afbeelding.

Reacties

Victor Lansink14 jan 2010
Reageer op deze vraag/ opmerking
Het ligt ook iets gecompliceerder. De feestelijkheden op het perron van station Schaesberg zijn eigenlijk in verband met de opening van de miljoenenlijn (Schaesberg-Simpelveld) voor reizigersverkeer, maar dat was op dezelfde dag als het feest tgv de electrificatie van de spoorlijnen van Eindhoven naar Maastricht en Heerlen. Uiteraard zal de electrische feesttrein niet naar Schaesberg doorgereden hebben. Op een fotootje in Nieuw Spoor is te zien dat de directie op het perron van Schaesberg tegen de achtergrond van een houten rijtuig staat, dus men is hier per stoomtrein heen gereden.
Antwoord webmaster:
aha, nu snap ik het inderdaad. dat klinkt logisch.
Peter Collet12 jan 2010
Reageer op deze vraag/ opmerking
Electrificatie in de vorige opmerking kan niet kloppen. Pas vanaf 1 juni 1986 kwam de electrificatie van Heerlen - Kerkrade Centrum indienst.
Antwoord webmaster:
de HUA website meldt het volgende: 'Afbeelding van een blaaskapel op het perron van het versierde N.S.-station Schaesberg te Schaesberg tijdens de feestrit ter gelegenheid van de electrificatie van de spoorlijnen in Zuid-Limburg.' Het hoeft dus niet zo te zijn dat de lijn in Schaesberg was gelectrificeerd, maar het kan zijn dat er een feesttrein rondreed ter ere daarvan die ook schaesberg aandeed. maar het zou wel vreemd zijn als die feesttrein dan niet elektrisch reed.
Han Lefering12 jan 2010
Reageer op deze vraag/ opmerking
Foto gemaakt naar aanleiding van de indienststelling van de elektrificatie in mei 1949.
Antwoord webmaster:
ok ik heb de datum veranderd

Heeft u zelf foto's die in deze verzameling zouden passen, mail deze dan naar Wichor Bramer. Het gaat daarbij om foto's van het station of van stationsgebouwen. Foto's van treinen waarop geen stations te zien zijn neem ik niet op op mijn site.

1949