of:
home
zoeken
spoorkaart
spoorlijnen
tijdlijn
typen stations
reisplanner
nieuws
agenda
te koop
bronnen
links
literatuur
FAQ
contact
gastenboek
inloggen
overig
© disclaimer
stopplaats Jeremiebrug - afbeelding 7 stopplaats Jeremiebrug

1900

De foto is genomen in westelijke richting, dus richting "centraal station". De perrons van het station zijn goed zichtbaar en de spoorwegovergang naar de Westerkade rechts. De dubbele brugwachterswoning staat links, niet zichtbaar op de foto. Het pand rechts is het zg. Vaartse Veerhuis, al in 1708 aangekocht door Jeremias du Chemin, van beroep schipper van personen en goederen naar Vreeswijk en vice versa. Na zijn dood in 1753 bleef het veerhuis bekend onder de naam herberg De Jeremie. Zowel de brug over de Kruisvaart als de spoorbrug als het stationnetje werden naar Jeremie vernoemd.

Welk cijfer geef je deze afbeelding?
Bedenk: je beoordeelt niet de schoonheid van het gebouw, maar de kwaliteit van de afbeelding.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
2 bezoekers hebben deze afbeelding gemiddeld een 8.5 gegeven.
Bron: Het Utrechts Archief
Catalogusnummer 4370
In de beeldbank veel foto's over de Nederlandse Spoorwegen. Met de link op het catalogusnummer komt u direct bij het juiste bestand en kunt u eenvoudig een afdruk of jpg bestand bestellen.
Meer afbeeldingen van Het Utrechts Archief

Schrijf hier uw opmerkingen bij deze afbeelding.

Reacties

Rienk Mebius 19 apr 2011
Op de foto is ook het spoor van de Vreeswijkse tram te zien.
Antwoord webmaster:
dank je, ik heb een aanpassing gemaakt zodat het weer mogelijk is te reageren. er zat een scriptfoutje in. dank ook voor het melden daarvan.

Heeft u zelf foto's die in deze verzameling zouden passen, mail deze dan naar Wichor Bramer. Het gaat daarbij om foto's van het station of van stationsgebouwen. Foto's van treinen waarop geen stations te zien zijn neem ik niet op op mijn site.

1900