Geavanceerd
mobiel
spoorkaart
spoorlijnen
tijdlijn
typen stations
reisplanner
nieuws
bronnen
links
literatuur
FAQ
contact
gastenboek
inloggen
overig
© disclaimer
station Hoorn - afbeelding 39 station Hoorn

stationsgebouw (1981)
Een in hoofdopzet een twee verdiepingen tellend hoofdgebouw van 5 traveeen breed ter weerszijde begrensd door een vleugel van een verdieping hoog bestaande uit 7 traveeen. Alle traveeen zijn gescheiden door pilasters. De middelste 3 traveeen van het hoofdgebouw springen risalietvormig naar voren.


Welk cijfer geef je deze afbeelding?
Bedenk: je beoordeelt niet de schoonheid van het gebouw, maar de kwaliteit van de afbeelding.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
9 bezoekers hebben deze afbeelding gemiddeld een 9,4 gegeven.
Bron: Het Utrechts Archief
In de beeldbank veel foto's over de Nederlandse Spoorwegen. Met de link op het catalogusnummer komt u direct bij het juiste bestand en kunt u eenvoudig een afdruk of jpg bestand bestellen.
Fotonummer 153127
Meer afbeeldingen van Het Utrechts Archief

Schrijf hier uw opmerkingen bij deze afbeelding.

Reacties

Han Lefering30 mrt 2009
Reageer op deze vraag/ opmerking
In 1974 zijn de lijnen in West Friesland onder de draad gebracht. In mei 1974 is te Hoorn een VCVL- beveiliging in dienst gesteld. Deze beheerste ook de Enkhuizer lijn en Obdam. In de negentiger jaren is de beveiliging overgebracht naar Alkmaar. Het toestel was eerst geplaatst op de begane grond naast het plaatskaartenkantoor. Later is het toestel verplaatst naar de eerste verdieping.

Heeft u zelf foto's die in deze verzameling zouden passen, mail deze dan naar Wichor Bramer. Het gaat daarbij om foto's van het station of van stationsgebouwen. Foto's van treinen waarop geen stations te zien zijn neem ik niet op op mijn site.

1981


1986