of:
home
zoeken
spoorkaart
spoorlijnen
tijdlijn
typen stations
reisplanner
nieuws
agenda
te koop
bronnen
links
literatuur
FAQ
contact
gastenboek
inloggen
overig
© disclaimer
stopplaats Hoenlo - afbeelding 1 stopplaats Hoenlo

1940

Afbeelding toegevoegd op 22 sep 2010

Welk cijfer geef je deze afbeelding?
Bedenk: je beoordeelt niet de schoonheid van het gebouw, maar de kwaliteit van de afbeelding.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
2 bezoekers hebben deze afbeelding gemiddeld een 6.5 gegeven.

Schrijf hier uw opmerkingen bij deze afbeelding.

Reacties

Ewout van der Horst 23 sep 2010
Momenteel werk ik aan een boek over landgoed Hoenlo. De stations Puinweg en Hoenlo lagen oorspronkelijk binnen het domein van deze buitenplaats. De getoonde foto van station Puinweg kan haast niet juist zijn geplaatst, omdat aan die zijde van het spoor nooit een parallelweg heeft gelopen. Het zou hier wel halte Hoenlo kunnen betreffen. Dan zou de foto niet ouder moeten zijn dan circa 1940, want vlak voor de oorlog is deze parallelweg aangelegd. De steenhopen op de foto vormen een indicatie dat deze aanleg misschien nog gaande was. Wat betekent overigens het getal 40 (?) op het gebouwtje? Kunt u meer duidelijkheid verschaffen en mij evt. een beter exemplaar van de foto mailen voor gebruik in het boek. In afwachting, evdh.
Antwoord webmaster:
Ik heb de opmerking verplaatst naar de betreffende afbeelding en die verplaatst naar Hoenlo. Het nummer 40 op het gebouw heeft betrekking op het nummer van de wachtpost die in het gebouw was gevestigd. Alle wachterswoningen waren genummerd.
Peter Collet23 sep 2010
Wichor, is dit nu stopplaats Hoenlo of stopplaats Puinweg want voor beide haltes gebruik je nu dezelfde foto.
Antwoord webmaster:
de opmerking aan de hand waarvan ik besloten had de foto te verplaatsen was op miraculeuze wijze verdwenen. hoe het kan weet ik nog steeds niet, want in mijn cms stond hij wel goed. ik heb hem opnieuw geplaatst. het is hoenlo, bij de puinweg heeft geen parallelweg gelopen.

Heeft u zelf foto's die in deze verzameling zouden passen, mail deze dan naar Wichor Bramer. Het gaat daarbij om foto's van het station of van stationsgebouwen. Foto's van treinen waarop geen stations te zien zijn neem ik niet op op mijn site.
19400 (1)

1940